Slovenija
22 ogledov

Policija ga intenzivno išče, a ne pri njem doma

Selmanovo stanovanje Žurnal24 main
Policija "balkanskega bojevnika" Selmana še ni našla, čeprav ga po svojih navedbah intenzivno išče. A pred njegovim stanovanjem ob našem obisku ni bilo zapaziti nadzora. Njegov odvetnik trdi, da mu Selman ni rekel nič o pobegu.

Včeraj je prišlo na dan, da se je Anes Selman, ki je bil v torek obsojen na 10 let zaporne kazni zaradi svoje vloge pri tihotapljenju kokaina v zadevi Balkanski bojevnik, ugreznil v zemljo. Sodišče je namreč odredilo, da se mora po treh dneh, kolikor jih je zaradi napake tožilstva kljub obsodbi preživel na prostosti, vrniti v pripor, a ga policija ni več našla.

Policija sicer noče potrditi, da izmed četverice obsojenih išče le še Selmana, in novinarska vprašanja na to temo preusmerja na sodišče, a naši viri to potrjujejo.

"Policija v vsakem primeru, ko sodišče izda tak sklep, intenzivno izvaja vse potrebne ukrepe z namenom izsleditve iskane osebem," so nam povedali na policiji. In še: "V konkretni zadevi jih iz operativno taktičnih razlogov ne moremo razkrivati."

Anes Selman | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
A teh intenzivnih ukrepov danes, ko smo si diskretno ogledovali stavbo, v kateri ima Selman prijavljen svoj stalni naslov, nismo opazili, čeprav smo se trudili. V bližini stanovanja namreč ni bilo videti oseb niti v uniformi niti v civilu, ki bi ga lahko nadzirale.

Odvetnik: Ne vem, kje je

Selmanov zagovornik Dejan Marković je sicer za STA zatrdil, da s stranko ni v stiku in ne ve, kje se nahaja, prav tako pa mu ni nikoli omenjala morebitnega pobega. Marković trdi, da je bil s Selmanom nazadnje v stiku, ko je prejel predlog tožilstva za odreditev pripora. "Zoper sklep o odreditvi pripora sem vložil pritožbo in to je vse, kar vem o zadevi, ostalo spremljam po medijih," je dejal.

Na prostosti zaradi napake

Kot je znano, je tožilstvo pod vodstvom Blanke Žgajner storilo napako in ob predlogu kazni ni podalo tudi predloga za podaljšanje pripora za obsojene, tako da sodišču ni preostalu drugega, kot da obsojence izpusti na prostost. Tožilka je ob priznanju napake dejala, da gre za manjšo nepravilnost in izjavila, da najbrž ni razloga, da bi se bali njihovega pobega, saj obtoženi ves čas trdijo, da so nedožni.

V torek so bili domnevni vodja slovenske veje kokainske naveze Dragan Tošić in še 12 soobtoženih zaradi pomanjkanja dokazov oproščeni obtožb, da so v hierarhično organizirani združbi v Evropo iz Južne Amerike pretihotapil okoli 2.500 kilogramov kokaina. Obsojeni pa so bili Anes Selman, ki je dobil najvišjo, desetletno kazen za zapahi, Marko Bublić je dobil osem, Dejan Zupan sedem, Sandra Udrih pa štiri leta zapora. Razen Selmana so ostali obsojeni že v priporu.

Žurnalovi bralci ste v anketi v 82 odstotkih menili, da Tosić in drugi oproščeni sojenja na drugostopenjskem sodišču ne bodo dočakali v Sloveniji, saj da bodo prej pobegnili v tujino.

Komentarjev 9
  • Žurnalček 11:27 26.november 2012.

    Oni so , pa jih morajo obvestiti na njihovom , da bodo razumeli , da jih traže sa svim sredstvima !

  • Žurnalček 11:25 26.november 2012.

    Pa menda niso tole Celovški dvori in je dobil revež nezaposleni SOCIALNO STANOVANJE od Mol-a in mu še Država daje subvencijo stanarine , ker so doma reveži. Res je , da je Lucevićeva g. mama snažilka, vendar to ne pomeni ...prikaži več , da so reveži, vsaj po obrnjenem prometu njenih sinov ne!

  • Žurnalček 11:18 26.november 2012.

    Pišuka, men tud ne !