Slovenija
54 ogledov

Odvetnik upa na poravnavo

Martin Dular, Marjan Korošec Daša Purgaj
Oškodovani sindikat. Skei gre v prodajo hiše nekdanje finančnice. Ta še išče kredit za poplačilo.

Maribor. "Če bi nam vrnila sto tisoč evrov, bi lahko zaustavili prodajo njene hiše, še vedno pa bi nam dolgovala 180 tisoč evrov," je za Žurnal24 povedal Martin Dular, sekretar sindikata Skei Štajerska. Septembra smo razkrili, da naj bi Ljubica Robnik, nekdanja finančnica tega sindikata, iz njega odtujila okoli 280 tisoč evrov. To je ugotovil Dular, ki je zadevo predal odvetnikom in policiji, Robnikovo pa odpustil. Sindikat si je terjatev vsaj delno zavaroval tako, da je dal izvršbo na njeno nepremičnino. Ker Robnikova denarja do roka ni vrnila, namerava sindikat hišo prodati.

Podatke zbira policija

"Moja varovanka še vedno pridobiva kredit v višini sto tisoč evrov, da bi vsaj delno poplačala zadevo. Sindikat je strpen in upam, da se bomo lahko pogodili," je za Žurnal24 pojasnil Albin Ploj, zagovornik Robnikove, ki je omenjena tudi v predkazenskem postopku. Po besedah Ploja naj bi o zadevi za zdaj podatke zbirala policija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.