Slovenija
160 ogledov

Odvetnika je odslovil

Zaradi dolgov, ki jih je Zidar nakopal SCT, se bodo delnice delničarjev razvelja Žurnal24 main
Ivan Zidar. Sodišču poslal novo opravičilo, zagovorniku preklical pooblastilo.

Predvidoma začetek februarja se bo na ljubljanskem sodišču začelo novo sojenje nekdanjemu šefu gradbenega podjetja SCT Ivanu Zidarju. Postopek zoper Zidarja, že četrti v dobrih dveh mesecih, bi se moral začeti včeraj. A je Zidar svoj izostanek opravičil z novim zdravniškim opravičilom in sodišču sporočil, da je od predvčerajšnjim brez zagovornika, saj je donedavnemu zagovorniku Boštjanu Penku preklical pooblastilo.

Na sodišče prav tako ni bilo njegovih štirih domnevnih pajdašev, ki jim bodo zato začeli soditi istočasno kot Zidarju.

Pet jih je priznalo

Vseh njihovih pet preostalih pajdašev, ki so včeraj na sodišče prišli, je priznalo sodelovanje pri nezakonitih poslih, davčnih utajah in pranju denarja z oškodovanjem SCT, ki ga tožilci za pregon organiziranega kriminala očitajo Zidarju. Peterica se je pogodila s tožilstvom in bila v zameno za priznanje krivde obsojena na pogojne zaporne kazni. Trije izmed njih, podjetniki Mark Harc, Rubin Veleski in Tomas Kunstelj, pa morajo oddelati še od sto do 200 ur družbenokoristnega dela.

Komentarjev 5
  • Kika 15:02 09.december 2012.

    Ma.te.re ti, Zidar, bodi dec enkrat v življenju in prevzemi odgovornost za svoje lopovščine! Država pa tudi k vragu, da nima nekih pravnih sredstev, da se mu enostavno sodi brez zavlačevanja, izločanja dokazov... Zato pa so ljudje danes na ulicah ...prikaži več - vsi greste dol, tudi ti, Ivan! In tvoja frendica Hilde-bilderka in ostali lopovi. Če ne drugega, se bo ziher še kdaj našel kak obupanec z bombo v roki!

  • privat 21:47 07.december 2012.

    kje je sodišče v imenu naroda ali vsaj koristi za državo??

  • dragec 12:08 07.december 2012.

    Tega tiposa je vedno podpirala leva opcija (skupaj s Hildo in njenim sinekom - "svetovalcem v Macedoniji"