Slovenija
12 ogledov

Odvetnika mu ne bomo plačali davkoplačevalci

Bine Kordež. Žurnal24 main
Sodišče je zavrnilo prošnjo Bineta Kordeža za brezplačno pravno pomoč.

Nekdanji prvi mož Merkurja Bine Kordež ne ustreza pogojem, ki jih mora izpolniti upravičenec do brezplačne pravne pomoči, so zavrnitev obrambe na račun davkoplačevalcev za Finance pojasnili na sodišču.

Dohodkovna meja je letos 520 evrov neto na družinskega člana, premoženjsko merilo za pridobitev brezplačne pravne pomoči pa 13.780 evrov. V slednje se upoštevajo nepremičnine (razen stanovanja, v katerem prosilec biva, do velikosti primernega stanovanja), osebna in druga vozila, vrednostni papirji, prihranki, lastniški deleži v gospodarski družbi.

Ne ve, koliko zasluži

Kordež je na predobravnavnem roku konec maja sicer pojasnil, da se preživlja s honorarnim delom, a ni znal ali hotel oceniti, koliko zasluži. Maja naj ne bi zaslužil nič.

Po njegovih besedah je lastnik polovice hiše v Lescah, ki je pod hipoteko, in desetih odstotkov očetove hiše. "Pri presoji dodelitve brezplačne pravne pomoči se kot pogoj upoštevajo okoliščine in dejstva o zadevi, predvsem to, da zadeva ni očitno nerazumna, da ima prosilec v zadevi verjetne možnosti za uspeh in da je zadeva pomembna za prosilčev osebni in socialno-ekonomski položaj," so Financam še pojasnili na sodišču.

Komentarjev 2
  • 1111 16:10 19.junij 2012.

    ...pripeljite delavce Merkurja, vsi ga skloftajo zastonj...gnoj!

  • dd 10:13 19.junij 2012.

    Mene bi bilo v koži Kordeža, zelo, zelo sram. Ampak nekateri pač nimajo nobenih mej.