Slovenija
78 ogledov

Odvisen od pomoči drugih

Zalar: "Zaradi bivanja v zavodu sem izgubil stik z večino prijateljev." (Foto: o Žurnal24 main
Odškodnina. Tetraplegik, ki ga je napad medvedke prikoval na voziček, od države zahteva 400 tisoč evrov.

Nesreča. Predvidoma v začetku maja bo ljubljansko sodišče končalo obravnavo tožbe, s katero Peter Zalar od države zahteva okoli 400 tisoč evrov. Tolikšno odškodnino in še mesečno rento Zalar skupaj s staršema terja, ker naj bi bili pristojni državni organi odgovorni za to, da ga je na urejeni poti v okolici Cerknice (blizu urbanega okolja) pred štirimi leti napadla medvedka. "Skočila je name in me skotalila, zaradi česar sem padel okoli 20 metrov globoko in si pri tem na skalovju hudo poškodoval hrbtenico. Zdaj sem kot tetraplegik na invalidskem vozičku in odvisen od pomoči drugih," pravi Zalar.

Trdi, da so domačini več let opozarjali, da mednje večkrat zaide medved, ki živi na tistem območju. "Ko denimo medved prevrne zabojnik s smetmi, ga samo postavijo nazaj. Če pa medveda že preselijo, se ta vrne," dodaja tožnik, ki po nesreči biva v rehabilitacijskem zavodu. "Pričakujemo, da bo sodišče po ogledu kraja, kjer se je zgodil napad, o tožbi čim prej odločilo seveda v prid tožniku. Najbolj si želi, da bi si lahko plačal oskrbo v domačem kraju," pravi Nina Cek Perhavec iz Odvetniške družbe Matoz, ki v pravdanju z državo zastopa Zalarjeve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.