Slovenija
26 ogledov

Odvrgli denar

Suzana Gale ostaja v priporu, njenega sodelavca bodo morda izpustili že danes. Žurnal24 main
Kako je 20 tisoč evrov pristalo na balkonu, dve nadstropji pod pisarno priprte odvetnice Suzane Gale?

Odgovor na to vprašanje bo zelo pomemben za razumevanje petkovega dogajanja, ki je vodilo v priprtje Galetove, osumljene prejetja podkupnine pri vodenju stečaja koprske družbe Montec, pravi odvetnik Galetove Milan Krstić. Dodaja, da denarja niso odvrgli ne Galetova niti kateri od njenih osumljenih sodelavcev. Razlog za kaj takšnega pa bi lahko imela policija, pravi Krstić. Pri Galetovi so opravili osebno preiskavo, odredba je bila napisana že dan prej, pravi Krstić.

Dostop na balkon je mogoč samo prek prostorov odvetnika Andreja Žabjeka.

Škerlič predlagal gotovino
Obdolžena sta še 30-letnik, samozaposlen Slovenjgradčan, ki živi v Kopru, pri Galetovi pa je bil zaposlen pred časom, ter računovodkinja odvetnice. Drugoobtoženega zastopa odvetnik Franci Matoz, ki pravi, da so očitki tožilstva na račun njegove stranke neutemeljeni. Drugoobtoženi je za Galetovo v stečaju koprskega podjetja Montec pripravil dokumente in menda je bil tudi navzoč na srečanju, ko ji je bil prinesen denar. Galetova naj bi ob pregledu poslovanja Monteca direktorju in lastniku Dejanu Škerliču dejala, da ima neporavnane obveznosti do družbe, ter od Škerliča zahtevala 20 tisoč evrov, da bi stečaj stekel. Škerlič naj bi jo prijavil policiji in akcija se je začela.

Nekateri sogovorniki opozarjajo, da se dogovori, o katerih govori odvetnik Galetove, sklepajo pisno in da se denar v stečajno maso steče prek nakazila na transakcijski račun, Krstić pa pravi, da je Škerlič (ta se včeraj na naše klice in prošnjo za komentar ni odzval) sam predlagal plačilo v gotovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.