Slovenija
137 ogledov

Odvzem koncesije nezakonit

Lekarna Bitenc spet izdaja zdravila na recept. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Lekarna Bitenc. Upravno sodišče odločilo v prid Bitenčevim.

Ljubljana. V mestni upravi bodo morali o odvzemu koncesije za opravljanje lekarniške dejavnosti Silvi Rošer Bitenc odločati znova, tokrat v skladu z zakonodajo, je Mestni občini Ljubljana naložilo upravno sodišče.

Sodišče je razveljavilo odločbo MOL o odvzemu koncesije. Navedli so, da pogoj za odvzem koncesije ni bil podan, saj mesto ni navedlo, kakšno kršitev je lekarnarka storila, ob kršitvi pa bi ji morala občina naložiti rok za odpravo pomanjkljivosti. Šele po tem bi ji lahko odvzela koncesijo. Kot v odločbi pojasnjuje sodišče, je občina kot razlog za odvzem koncesije navedla, da tožnica ne opravlja dejavnosti v skladu s koncesijsko pogodbo, ker te nima. “Pri tem je po mnenju sodišča nerazumljivo, da se tožnici hkrati očita, da pogodbe nima več, obenem pa tožena stranka (MOL, op. a.) sama priznava, da je bila ona tista, ki je pogodbo odpovedala,” se čudijo na sodišču.

Mestni občini so zato naložili, da mora postopek ponoviti. V njem mora najprej ugotoviti, ali je za odvzem koncesije sploh bil razlog. Ugotoviti torej mora, ali je lekarnarka kršila predpise o koncesiji za lekarniško dejavnost, in ji omogočiti, da morebitne kršitve odpravi, mora pa jo tudi zaslišati, česar v prejšnjem postopku ni naredila.

Bor Bitenc iz Lekarne Bitenc je povedal, da bo lekarna zdaj normalno poslovala. Meni, da bo morala MOL z njimi skleniti prekinjeno koncesijsko pogodbo, kot ji nalaga spet veljavna odločba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.