Slovenija
1872 ogledov

Odvzeto govedo bodo kmetu vrnili

govedo Krško Facebook Krave na kmetiji v Leskovcu pri Krškem.
Kmetu Rudiju Možganu iz okolice Krškega bodo vrnili 24 goved, ki so mu jih 14. novembra lani zaradi zanemarjanja odvzeli, poroča Dnevnik.

Veterinarska inšpektorja sta po ogledu kmetije ocenila, da so zagotovili ustrezne pogoje za rejo živali na prostem.

Odločba o odvzemu, ki jo je podpisala inšpektorica Danuša Štiglic, je bila odpravljena, njen kolega Aljoša Beljan pa je ugotovil, da je bila od odvzemu v slabem stanju le ena žival, da pa je treba marsikaj urediti, na primer suho mesto za počitek in čiščenje iztrebkom pa stalen dostop do čiste vode.

Ker so te stvari uredili že v času od odvzema, kar sta na terenu ugotovila dva inšpektorja, se jim živali lahko vrnejo.

Odvetnik rejca Franci Matoz je napovedal odškodninsko tožbo proti državi.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 24
  • Friderik1950 17:09 18.januar 2024.

    Narobe svet. Namesto, da krave tožijo kmeta za to kaj so pretrpele, toži Matos krave, ker so bile premalo vstrajne v dreku in so na nek način izigrale vestnega gospodarja. premalo so se tudi upirale pri res dokaj ponesrečenem odvozu, ...prikaži veču, tako, da jim grozi, da bodo slej ko prej kaznovane. Sodobna pravljica za prvi razred.

  • lojs 13:47 18.januar 2024.

    eni se tukaj gor razglašajo za idiote, drugi pa tega ne priznajo, kdo bi jih loču ... živali so hoteli spizdit, ker so vedeli kaj je kvalitetna roba, pač MESO! ... medijo pač objavijo eno in isto slikco, tako kot ...prikaži več zame, kjer obstaja samo slikca otročka ... in če ni druge , je to pač to ... berem, da ste tukaj gor ljubitelji polskega govna, ki je več kot užitno ... dober tek, butasti slovenčki

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:42 18.januar 2024.

    Pa dobro, kdaj bo kdo odgovarjal za slabo ravnanje z živalmi? Pa kaj smo mi to ena velika banana republika, da se potem človeku, ki zanemarja svoje živali le te vrne, ko so mu bile že odvzete? Inšpektorica, ki je ...prikaži več odredila odvzem ima pa zaradi tega probleme. Adijo pamet!!! Ljudje moji, treba bo pokazati komu pripada država, če veste kaj mislim.