Slovenija
41 ogledov

Odžagali šefico Vzajemne

Slovenija 17.04.2013 Aleksandra Podgornik (predsednica nadzornega sveta), Ales M Saša Despot
Marija Milojka Kolar Celarc ni več predsednica uprave Vzajemne zdravstvene zavarovalnice.

Za menjavo so se člani nadzornega sveta odločili, ker ni izpolnila njihovih pričakovanj, je pojasnila predsednica nadzornega sveta Aleksandra Podgornik. Konkretnega razloga ni želela navesti, saj so se dogovorili za njen sporazumen odhod. Izplačali ji bodo odpravnino v višini polovice vseh prejemkov v lanskem letu. Tudi tega zneska Podgornikova ni želela razkriti. Po naših izračunih pa bo Kolarjeva, zato ker ni izpolnila pričakovanj nadzornega sveta, prejela več kot 60 tisoč evrov bruto.

Kolarjevo bo zamenjal Aleš Mikeln, ki je bil do januarja direktor družbe Swatycomet. V upravi ostajata še Katja Jelerčič in Neven Cvitanovič, oba člana uprave.

"Novi šef nima izkušenj"

"Našo odločitev za imenovanje gospoda Mikelna utemeljujemo predvsem z njegovimi organizacijskimi sposobnostmi in naklonjenostjo timskemu delu," je dodala Podgornikova. Po imenovanju novega predsednika uprave so se odzvali v Društvu Mali delničarji Slovenije, kjer menijo, da si je interesna skupina pod vodstvom Podogornikove podredila Vzajemno. Opozorili so, da Mikeln nima nobenih izkušenj v zavarovalništvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.