Slovenija
3128 ogledov

Odziv na Jelinčičeve besede: "Napaka, da je narod dobil denar"

Ogorčeni so predvsem študentje.

Kot smo poročali, na predvečer dneva državnosti je v Kavarni SEM v Ljubljani potekala predstavitev knjige Udba in akcija Sever avtorja Igorja Omerze. 

Med obiskovalci predstavitve so bili tudi Zmago Jelinčič, Igor Bavčar, Dimitrij Rupel in Slavko Kmetič, ki so jih posneli med pogovorom. "Narod je glup," začne pogovor Jelinčič, ki obenem poudarja, da je bilo narobe, ker je država dala ljudem denar kot pomoč zaradi posledic epidemije covida-19. "Delomrzneži so dobili denar," še poudari Jelinčič, pritrdi mu tudi Bavčar, ki sedi za omizjem, Rupel pa se s tem ne strinja, češ da denarja ni bilo tako veliko. 

"Naš denar so dobili. Vsak kur*** študent je dobil 150 evrov kar tako. Kdor ne dela, je dobil 200 evrov, poleg tega, da dobiva socialno. Potem pa je vsak dobil še za 200 evrov bonov," še pribije Jelinčič, nato se posnetek konča.

Ujeti Slovenija Jelinčič v družbi Rupla in Bavčarja: "Narod je glup!"

"Presenečeni smo" 

V študentski organizaciji Univerze v Ljubljani so Jelinčičevo izjavo obsodili in se pridružili tudi odzivu Študentske organizacije Slovenije. Za javno televizijo je predsedik slednje, Klemen Peran dejal: "Presenečeni smo, da gospod Jelinčič niti ne ve, da je glasoval za ta sveženj, ki je predvidel vso to pomoč." 

Jelinčič je odgovoril, da so podprli vse protikorona ukrepe, a da so predlagali selekcijo. "Tistim študentom, ki delajo zato, da študirajo, bi morali dati dvojno toliko denarja, tisti, ki pa so doma pri mamici na hladilnik priključeni, tisti pa nimajo kaj dobiti denarja." 

Jelinčič se za svoje izjave ne namerava opravičiti, za javno televizijo je poudaril še, da ni vedel, da so dogajanje za omizjem snemali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 06:58 30.junij 2020.

    na nobenem portalu ni toliko sex oglasov, kot na tem podnu od podna. glede na naslove člankov in sistematična zavajanja je vse bolj jasno, da si z nečim morajo služiti denar. sovražni govor, ponarejanje profilov,,,,, bravo, bravo. upam, da ste ...prikaži več že pod drobnogledom.

  • Avatar Morrijessa
    Morrijessa 00:53 30.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • marsal22 23:00 29.junij 2020.

    sam se je moral odpovedati 6000 evrom v treh mesecih ! Pomeni , da teoretično ga je dobilo 40 študentov , oziroma 40 kolesarjev !