Slovenija
26 ogledov

OECD ne ve, od kdaj smo samostojni

Lukšič: “Razprava o deležu sredstev za šolstvo je lahko začetek destabilizacije Žurnal24 main
Poročilo. V petek uradna predstavitev ekonomskega poročila o Sloveniji. Lukšič: To ni suho zlato.

Rezultati. Poročilo Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) Economic Review – Slovenija je bilo narejeno že konec leta, vendar je po navedbah šolskega ministra Igorja Lukšiča vsebovalo napake, "tudi to, da se je Slovenija osamosvojila leta 1992".

Kot pravi, pred petkovo uradno predstavitvijo o poročilu ne sme govoriti, "razen o tem, kar je o šolstvu že pricurljalo v medije". O nesorazmerju med sredstvi, vloženimi v osnovno šolstvo, in izplenom znanja smo 
poročali ravno v Žurnalu24.

Glasbo in šport izpustijo
Po Lukšičevih besedah poročila ne gre jemati za suho zlato. "OECD v raziskavah, kot je Pisa, meri tista znanja, ki se dajo pisno izraziti in izmeriti, ne more pa izmeriti, koliko so učenci dobri denimo na športnem ali glasbenem področju. Ravno glasbene šole so slovenski unikat," je nazoren Lukšič. Omenja še sistemsko urejeno predšolsko vzgojo, ki ni zgolj varovanje otrok. "Toda v državah OECD se vse bolj zavedajo pomena predšolske vzgoje, in sicer kot odziv na migracijski problem," meni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.