Slovenija
102 ogledov

Oglašujejo kljub prepovedi

Med izvozom Brdo in razcepom Šentvid zapovrstjo stojijo štirje enojni kozolci z Žurnal24 main
Oglaševanje. Na kmetijskih zemljiščih ni dovoljeno. Oglasi vseeno na kozolcih.

“Po veljavnih predpisih so kozolci preprosti, pomožni kmetijsko-gozdarski objekti, ki po svojem namenu niso in ne smejo biti namenjeni oglaševanju,” so na oddelku za urejanje prostora na Mestni občini Ljubljana (MOL) odgovorili na vprašanje, ali je oglaševanje na kozolcih ob obvoznici dovoljeno.

Maja Krašovec, direktorica trženja v podjetju Linea Media, ki je uredilo oglasno površino za McDonald's, je povedala, da storitve izvajajo v skladu z ustreznimi določili in zakonodajo. “Ko smo se z naročnikom odločali o zakupu oglasne površine, v veljavnih prostorskih aktih na območju MOL ni bilo nobene omejitve za nameščanje oglasnih sporočil na kozolce,” je poudarila. Njihov kozolec, kot je dejala, tam stoji že dve leti, z lastniki zemljišča pa imajo urejene pogodbe.

Vendar kot so povedali na MOL, je panoje za megaplakate v skladu z veljavnimi prostorskimi akti in podrobnejšimi določili mogoče postavljati le na stavbnih zemljiščih. Ob desni strani obvoznice iz smeri Primorske proti Mariboru pa se kmalu za hotelom Mons začnejo najboljša kmetijska zemljišča, kjer niti zdaj niti po uveljavitvi novega izvedbenega prostorskega načrta (IPN) MOL ne bo dovoljeno postavljanje plakatov. “Postavljanje kozolcev pa bo dovoljeno skladno z zakonom o kmetijskih zemljiščih,” so dodali na MOL. Prav med izvozom Brdo in razcepom Šentvid zdaj zapovrstjo stojijo štirje kozolci z oglasi Merkurja, Petrola, Merkur zavarovalnice in McDonald'sa.

Podjetja zaupajo agencijam
V Merkurju imena agencije, ki jim je oddala kozolec, niso želeli izdati, povedali pa so, da je “poskrbela za vsa potrebna navodila”. Podobno – da od podjetij, ki jim oddajajo oglasne površine, pričakujejo, da imajo pravno-formalne obveznosti urejene – so zatrdili v Petrolu. Prav tako menijo v Merkur zavarovalnici, kjer zato ustreznosti postavitve s predpisi niso preverjali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.