Slovenija
27 ogledov

Ogleda pred nakupom zakon ne predvideva

brdo2 Žurnal24 main
Ogledi stanovanj naj ne bi bili mogoči, ker stanovanjski sklad stanovanj še ni prevzel.

Stanovanjski sklad, ki je začel s prodajo 189 stanovanj na Brdu, se je le odzval na vprašanja, zakaj ogledi stanovanj pred nakupom niso mogoči. Pravijo, da prodaja soseske poteka povsem v skladu z zakonom o varstvu kupcev stanovanj, ki pa ogleda stanovanj pred sklenitvijo prodajne pogodbe ne privedeva. A kot smo poročali včeraj, so bili nepremičninarji jasni, da skorajda nihče ne kupi stanovanja brez ogleda.

Na stanovanjskem skladu sicer izpostavljajo, da so že pred prvim krogom, v katerem so prodali 153 od skupno 342 stanovanj, kupcem omogočiti ogled različnih tipov stanovanja, sedaj pa tega ne morejo storiti, ker stanovanj pravzaprav še niso prevzeli, saj investitor še vedno izvaja "končna estetska dela“: "Do dokončnega prevzema so stanovanja odgovornost izvajalca del, zato sklad ne more prosto razpolagati z njimi saj bi morebitne poškodbe stanovanj ali bremenile izvajalca ali oziroma bi lahko ogledi pomenili, da je sklad implicitno prevzel stanovanja še pred uradnim tehničnim prevzemom."

Pred prvim krogom prodaje naj bi si stanovanja ogledalo okoli 700 kupcev, glede na navedeno pa naj bi javni sklad še pripravili oglede stanovanje, a šele po tem ko bodo prevzeli od izvajalca del.

Komentarjev 4
  • Dec 09:34 25.oktober 2014.

    tu je debata o ogledu pred nakupom in ne kje je bla voda

  • sivka 09:31 25.oktober 2014.

    do kam je prišla voda, za Viško cesto vem, da je bila pod vodo

  • Dec 09:20 25.oktober 2014.

    Pred začetkom zaključnih del bi morali videti, ker ravno potem začnejo pokrivati napake gradnje. Pri meni, ko sem slučajno moral odstraniti kotno letvico, je zazijala, široka špranja med parketom in steno po celi dolžini.