Slovenija
22 ogledov

Oglobili jih (še) niso

Grafitarji so svoj pečat pustili tudi v športnem centru Stožice pred enim izmed Žurnal24 main
Grafiti. Letos za čiščenje namenjenih 27 tisoč evrov.

Mestni redarji lani in letos niso nikogar kaznovali za prepovedano grafitiranje – globa je dobrih 200 evrov –, so pa letos izrekli eno opozorilo.

Nikjer ne smejo risati
Grafitiranje. “Prostorov na javnih površinah, ki bi bili namenjeni pisanju ali risanju grafitov, ni,” pravijo na Oddelku za gospodarske dejavnosti in promet MOL. Na vprašanje, ali jih bodo zagotovili, niso odgovorili.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je letos za odstranjevanje grafitov namenila slabih 27 tisoč, lani pa 24.500 evrov. Takrat so jih odstranili s 1.434 kvadratnih metrov površin. Ker ni dovolj denarja, da bi odpravili vse grafite, odstranijo predvsem tiste bolj moteče, na primer s pornografsko vsebino, pravijo v javnem podjetju Snaga.

Snaga: Grafitov je manj
V Snagi sicer opažajo, da število grafitov upada. Po njihovem mnenju zato, ker jih v središču mesta redno odstranjujejo in očiščene površine tudi vzdržujejo, in sicer s protigrafitno zaščito, zato se grafiti lažje odstranjujejo, površina pa se pri vsakokratnem odstranjevanju ne uničuje naprej. Kot še pravijo, za zaščito pred grafitarji uporabljajo tudi mreže in ograje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.