Slovenija
19 ogledov

Oglobljenih bolj malo

Delavci CPK so imeli v Postojni včeraj veliko dela s čiščenjem pločnikov in park Žurnal24 main
Izločali prepozno ali sploh ne. Dars: Ne bežimo od odgovornosti.
Vsi na terenu
CPK. “Na terenu je vseh 35 enot,” nam je zagotovila Tanja Mejak s Cestnega podjetja Koper (CPK), ki je imelo največ dela v Brkinih in na območju Postojne, kjer je zapadlo do 50 centimetrov snega. Delo je oteževala močna burja, ki je povzročala zamete.

“Vse, kar je bilo treba storiti, je izločanje vozil brez zimske opreme iz prometa,” se še ni poleglo ogorčenje naših bralcev, ki so v petek za več ur obtičali v koloni na primorski avtocesti.

Na Policijski upravi (PU) Koper so nam povedali, da je Družba za avtoceste v RS (Dars) izločanje tovornih vozil odredila ob 12.20 in da so se policisti takoj vključili, a so do takrat že nastali prvi zdrsi vozil in zastoji.

Pred klanci ven
Marjan Koler z Darsa je odgovoril, da so s signalizacijo izločali le v smeri Ljubljane, a je vsi niso upoštevali, v smeri Kopra pa so prednostno vzpostavljali vozišče. V sodelovanju s policijo pa bodo tovornjake v prihodnje vseeno pred kritičnimi klanci izločali tudi proti Kopru, če bo treba. Težava je sicer pomanjkanje prostora.

“Na Darsu ne bežimo od odgovornosti,” je zatrdil Koler. Poudaril je, da je bila za kaos ključna neprimerna opremljenost osebnih vozil, za katerimi so obtičali še tovornjaki. Na PU Postojna so izdali sedem glob in neopremljena vozila izločili iz prometa. Globe pa so izrekli tudi voznikom, ki so na avtocesti obrnili in vozili v nasprotni smeri.

Včeraj kaosa petkovih razsežnosti ni bilo, sta pa težave povzročala leden dež in megla. Zaradi trčenja je zastoj nastal pred Ravbarkomando, zaradi zdrsa tovornega vozila pa v (prestrmem) klancu med Senožečami in Razdrtim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.