Slovenija
80 ogledov

Ognjemet nad Laškim

Andreja Križni in Sandra Barachini, direktorica občinske uprave.(Foto: Gregor Ka Žurnal24 main
Pivo in cvetje. Drevi vrhunec, jutri še parada in ohcet.

“Ne gre zgolj za veselico, temveč vsebinsko bogato prireditev, saj ob zabavi za odrasle vselej pomislimo tudi na otroke ter vpletemo športne dejavnosti in etnografijo. Tudi cvetja je dovolj; tako v parku kot upodobljenega na platnu,” našteva Andreja Križnik, predsednica Turističnega društva (TD) Laško. Pivo in cvetje se jutri končuje z ohcetjo po starih šegah, na kateri se bosta poročila Nataša in Jože Ojsteršek, ter parado.

V zraku in vodi
Ognjemet bo letos spet razsvetlil mesto z dveh nasprotnih hribov, istočasno pa se bo na Savinji odvijala vodna simfonija. “Ker nam je vreme naklonjeno, samo nocoj pričakujemo okoli 60 tisoč obiskovalcev,” pove Križnikova.

Cesta bo zaprta
“Posebno skrb vsako leto namenjamo varnosti. Pametni pridejo v Laško s šotori ali se pripeljejo z vlakom, saj je posebno problematično tavanje vinjenih v zgodnjih jutranjih urah ob nevarni železniški progi, reki Savinji ali cesti,” izpostavlja Franci Klajnšek, vodja varnostnikov in redarjev.

Danes in jutri bo še zaprta cesta med Laškim in Zidanim Mostom. “Nocoj bo zaprta od 20. pa vse do 6. ure zjutraj, jutri, v nedeljo, pa še od 16.30 do 18.30. Obvoz bo le za osebna vozila,” pove Alenka Škorjanc iz TD.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.