Slovenija
36 ogledov

Ogorčeni nad Hypo banko

Vegrad, delavci, odpoved Žurnal24 main
Nevidni delavci sveta bodo jutri v Sežani znova protestirali. "Od odgovornih državnih institucij zahtevajmo, da takoj povrnejo delavcem odvzete pravice," pravijo.

Že februarja so delavci Gratima v Sežani izvedli protestni shod, na katerem so pozvali predstavnike občinskih in državnih oblasti, da zagotovijo prenehanje kršenja delavskih in socialnih pravic delavcem Gratima.

Vegrad, delavci, odpoved | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Razen humanitarnih gest se ni zgodilo nič in delavci Gratima so, tako kot delavci Vegrada, SCT in številnih drugih podjetij, še vedno oropani temeljnih pravic," pravijo zdaj Nevidni delavci sveta.

Menijo, da je oblast neaktivna in dodajajo: "Vmešala se je banka Hypo Alpe Adria, katere predstavniki so 31. marca delavce nasilno in samovoljno izselili iz enega od dveh apartmajev, ki sta jim streha nad glavo in edina možnost, da udejanjijo odrekane jim pravice. Obenem so delavcem zagrozili, da bodo v naslednjih dneh izpraznili še drugega. Na to barbarsko dejanje banke ne moremo pristati."

Zgroženi nad ravnanjem Hypo banke pozivajo k protestu v Sežani. Jutri popoldne se bodo zbrali pred bivališči delavcev Gratima. "Od odgovornih državnih institucij zahtevajmo, da takoj povrnejo delavcem odvzete pravice. Povejmo bankam, da so bogate zaradi našega dela in da se ljudi v stiski ne meče na cesto," sporočajo dan pred protestom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.