Slovenija
141 ogledov

Ograjo postavili delavci SCT

Jelinčič pravi, da se ne pogovarja s podizvajalci. Na vprašanje, ali se je pogov Žurnal24 main
Zmago Jelinčič. Poslanec naj ne bi plačal podizvajalcu SCT Šefkiji Mahmiću.

Štirje delavci SCT so dva tedna postavljali betonsko ograjo hiše poslanca SNS Zmaga Jelinčiča na Tivolski ulici v Ljubljani, toda podizvajalec SCT Šefkija Mahmić za dela ni nikoli prejel plačila. Ograjo so izdelali v Industriji betonskih konstrukcij (IBK) SCT – je za Žurnal24 povedal vir, ki je želel ostati anonimen (ime in priimek sta znana uredništvu). “A hočeš, da te naženem iz države?” naj bi Jelinčič odgovoril Šefkiji Mahmiću, ko naj bi ga slednji poklical in spraševal, kdaj mu bo plačal.

Jelinčič vse zanika
“Ni res. Sprašujete bedarije. Vas je plačal kdo iz vladajoče koalicije?” je bil Jelinčičev odziv na navedbe v zvezi s postavitvijo ograje. “Ne vem, kaj je imel SCT s podizvajalci,” je dodal. “Jaz se s podizvajalci ne menim,” je zatrdil. Na vprašanje Žurnala24, ali to pomeni, da se je o gradnji hiše pogovarjal s SCT, je Jelinčič odvrnil, naj se obrnemo na njegovega odvetnika, saj se mu na ta vprašanja ne da odgovarjati.

Ko smo ga še pred tem vprašali, ali je možno, da je Mahmiću grozil z izgonom iz države, pa je dejal: “Mogoče, napišite, kar hočete, pa se vidimo na sodišču.” Je pa vodja SNS potrdil navedbo vira, da ima pod hišo zgrajen bunker. “Protiatomski,” je natančno pojasnil.

Zidarji pri Zidarju
Navedbe smo hoteli preveriti tudi pri Šefkiji Mahmiću, a se je ta preselil v Bosno in Hercegovino, telefona pa nima javno dostopnega. Njegove posle je po odhodu prevzel Senad Hilić iz podjetja Hils. To podjetje naj bi gradilo hišo Ivana Zidarja v Vevčah, ure delavcev pa naj bi pisali, kot da bi gradili poslopje stanovanjskega inženiringa SCT v Župančičevi jami. Navedb nismo mogli preveriti, saj je bil Senad Hilić leta 2005 ubit v Murglah. Oseba z istim imenom in priimkom, ki zdaj vodi podjetje Hils, pa zanika kakršnokoli vpletenost v tovrstne posle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.