Slovenija
16 ogledov

Ogrelo se bo krepko čez 35 stopinj

Vročina Shutterstock
Pred nami drugi vročinski val letos, vremenoslovci napovedujejo do 38 stopinj.

Pred nami so zelo vroči dnevi, po napovedih pa naj bi se temperature dvignile nad 35 stopinj. "Nekaj dni še ne bo tako vroče, še vedno bo okoli 30 stopinj," napoveduje dežurni vremenoslovec z Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič. Peklenska vročina pa se bo po njegovih besedah začela v petek, ko bodo temperature ponekod po državi presegle 35 stopinj.

Vsak dan topleje

Danes in jutri bo pretežno jasno. Jutri popoldne lahko na območju Julijskih Alp nastane kakšna kratkotrajna nevihta.

Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 18, najvišje dnevne od 28 do 33 stopinj Celzija, napovedujejo na Arsu.

V sredo in četrtek bo večinoma sončno, v popoldanskem času bo nastalo nekaj vročinskih neviht.

Vroče bo kar deset dni zapored

Čeprav kmetje že pogledujejo v nebo in prosijo za dež, večjih padavin vremenoslovci za zdaj ne napovedujejo. Možne so sicer vročinske nevihte, konkretnejših padavin pa ne bo. Zato je ponekod že suša, razglašena pa je tudi velika požarna nevarnost.

Od danes pa do predvidoma prvih dni avgusta lahko po Gregorčičevih besedah pričakujemo vsaj desetdnevno vroče obdobje. Najbolj peklensko vroče bo po napovedih med 26. in 31. julijem, ko bodo temperature presegle 35 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.