Slovenija
12 ogledov

Ogrelo se bo na 27 stopinj

Lepo vreme, sonce Marijan Susenj/Pixsell
Danes bo toplo in sončno, do 24 stopinj. Jutri nas čaka pravi poletni dan, ogrelo se bo namreč na 27 stopinj.

Sonce nas bo v prihodnjih dneh še naprej razvajalo. Danes bo jasno, temperature pa se bodo povzpele do 24 stopinj Celzija.

Še bolj vroč dan bo jutri, ko bo termometer lahko pokazal tudi do 27 stopinj. V petek se bo proti večeru pooblačilo. Kot nam je povedal dežurni meteorolog z Agencije RS za okolje (ARSO) Andrej Velkavrh, se bo od zahoda pooblačilo, naraščala bo koprenasta oblačnost, zvečer pa lahko ponekod v zahodnih krajih že pade nekaj kapljic dežja.

Konec tedna bo hladnejši

Sobota bo v zahodni in osrednji Sloveniji pretežno oblačna, možne bodo manjše padavine, deloma plohe. Drugod bo večinoma suho, manj oblačnosti pa bo v vzhodnih krajih. V nedeljo bo nekaj dežja le še v zahodni Sloveniji.

"V soboto in nedeljo lahko pade tudi do deset litrov dežja na kvadratni meter," odgovarja Velkavrh na vprašanje, ali bo padlo le nekaj kapljic dežja ali bo padavin kaj več. Po njegovem mnenju to sicer ni tako malo, ni pa nič posebnega.

Čez konec tedna se bo tudi malo ohladilo, v krajih s padavinami se bodo temperature spustile pod 20 stopinj, drugod bodo malo nad dvajset.

Začetek tedna lep, potem ...

"Ponedeljek, torek, sreda bo sončno," nas razveseljuje Velkavrh. Pravi pa, da bo v sredo popoldan spet nekaj oblačnosti, sploh na zahodu, možne so tudi plohe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.