Slovenija
87 ogledov

Ogrevanje še na hladnem

Projekt ogrevanja z biomaso v Lenartu je vreden 4,8 milijona evrov. Direktorica Žurnal24 main
Ogrevanje z biomaso. Investitor izvajalcu plačal. Izvajalec podizvajalcu ne.
Tehnični pregled
Dovoljenje. Tehnični pregled toplovodnega omrežja je bil v četrtek prekinjen; nadaljeval se bo pojutrišnjem. “Dokumentacija je bila vsebinsko pomanjkljiva. Če v petek ne bo zadržkov, bomo lahko izdali tehnično dovoljenje,” je dejal Stanislav Vedernjak z Upravne enote Lenart.

“Polovico pogodbenega zneska za opravljeno delo nam je podjetje Peter Peninger Pipelines (PPP) še dolžno. Gospod Peninger nam je prepovedal komuniciranje z njim, zato plačila ne zahtevamo več od njega, temveč od investitorja Eko Toplota Energetika, saj mora tudi ta poravnati dolgove do podizvajalcev,” je dejala Mojca Novak, direktorica podjetja Purcom BM, ki je bil podizvajalec pri gradnji toplovodnega omrežja v Lenartu. Novakova že od januarja čaka na plačilo za opravljeno delo in ne vidi druge rešitve kot “izkop naših cevi”.

“Obveznosti so poravnane”

Investitor nima naših izjav, ki so potrebne za izdajo uporabnega dovoljenja. Do plačila jih ne bomo dali.
Branko Žižek, podjetje Purcom BM

Eko Toplota Energetika je bila o nesoglasjih pri izplačilih obveščena to poletje. “Vse svoje obveznosti do izvajalca smo poravnali in po zakonodaji je to naše omrežje,” je poudaril Thomas Rogatsching, direktor podjetja, in dodal: “Izbrali smo avstrijskega izvajalca PPP, ker se na razpis ni prijavilo nobeno slovensko podjetje.” Peninger je že v četrtek zavrnil očitke o neplačilih podizvajalcem in jim očital, da so delali nekakovostno in prepočasi. A investitorji so, kot je povedal Rogatsching, s kakovostjo opravljenega dela zadovoljni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.