Slovenija
31 ogledov

Ogrizek razočaran nad Hojsom

Posledice poplav Nino Verdnik
Predsednik sindikata poklicnih gasilcev Aleksander Ogrizek razočaran nad izjavami ministra za obrambo Aleša Hojsa.

"Ne bi rad polemiziral in pogreval zadeve, vendar sem ogorčen nad odzivom ministra Hojsa," pravi predsednik Sindikata poklicnih gasilcev Slovenije Aleksander Ogrizek. Kot poudarja, ga je zmotil predvsem njegov komentar, da zlorablja poplave za svoj sindikalni in politični boj. "Na mesto predsednika sindikata so me nastavili, izvolili," poudarja in dodaja, da je bil v stranko, ki je nepomembna v slovenskem političnem prostoru, povabljen. "Promoviram se s 33 leti delovne dobe kot gasilec in poklicni potapljač."

Minister za obrambo Aleš Hojs je v odzivu na njegov zapis Štiri dni že nisem spal, on pa take bedarije govori, zapisal, da ga "žalosti, da sindikalni vodja izjemno dramatične trenutke izrablja za svoj sindikalni boj ter stisko ljudi izkorišča za svojo kampanjo. Ne gre namreč pozabiti, da je bil Ogrizek kandidat stranke Lipa na parlamentarnih volitvah leta 2008 in lokalnih volitvah 2010."

Vabilo na pogajanja

Ogrizek tudi poudarja, da si vabila na sestanek o zmanjšanju plač ni izmislil. "Ne držijo ministrove navedbe, da je šlo za vabilo na informativni sestanek; na vabilu, poslanem 8. 11., jasno piše, da gre za vabilo na sejo pogajalske skupine in da se točke nanašajo tudi na zmanjševanje plač v javni upravi," pravi Ogrizek in dodaja, da so se mu, ko je bil na vladi z ministri Senkom Pličaničem, Žigom Turkom in Janezom Šušteršičem, za to neprimernost tudi opravičili. "Gospod Pličanič je prišel osebno do mene in rekel, da je bila to napaka," pripoveduje Ogrizek in zaključuje: "To me veseli; vidim, da spoštuje gasilce in javne uslužbence. Ne more pa me minister Hojs takoj naslednji dan 'nagačiti', da izkoriščam sindikalno delo."

Komentarjev 3
  • jakec1897 09:37 14.november 2012.

    Takole! Oba se nehajta napenjat! Strinjam se, da zniževanje plač poklicnim gasilcem ni na mestu, saj je ta del zaščite in reševanja že tako in tako močno podhranjen, obenem pa je poklicno gasilstvo zgolj strokovno-tehnična podpora prostovoljnemu gasilstvu in ne ...prikaži več obratno. O tem si ne smemo zatiskati oči in tu bi svoje mnenje morala podati tudi Gasilska zveza Slovenije. Na to dejstvo je g. Ogrizek pozabil opozoriti v razgovoru z novinarko VALa 202 (mislim, da je bilo ti 12.11.). Na vprašanje ali imajo gasilci zadosti človeških sil ni jasno povedal, da jih imajo zadosti, vendar pa so te sile v prostovoljnih gasilcih. Spoštovani g. minister Hojs pa naj svoj maneverski prostor varčevalnih ukrepov išče znotraj vojaških struktur in struktur Civilne zaščite. Pri prvih je možno privarčevati zeloooo veliko, drugi pa so tako in tako v delu naravnih nesreč (potres, poplava, plazovi) nepotrebni, saj delo zelo profesionalno opravijo......gasilci (prostovoljni in poklicni).

  • Oxxo 20:03 13.november 2012.

    Hojs je škodljivec na MORS!

  • Lavdan 15:35 13.november 2012.

    Hojs bo vzel Florijana za svetovalca in potem bosta stvari uredila.