Slovenija
146 ogledov

Ogromen posel za ajdovski Pipistrel

Ekipa Pipistrel ob vrnitvi iz ZDA. Saša Despot
Ajdovsko podjetje Pipi strel sporoča, da so s kitajskim letalskim velikanom podpisali sedemletni posel, ki predstavlja enega izmed največjih uspehov podjetja.

"Z veseljem vam sporočam, da je Pipistrel dosegel največji uspeh v 27-letni zgodovini," je v sporočilu, ki so ga poslali z ajdovskega podjetja, sporočil Ivo Boscarol. Podjetje Pipistrel je konec prejšnjega meseca s kitajsko družbo Sino namreč sklenilo dogovor o sedemletnem sodelovanju na področju letalstva, ki ga bodo uradno podpisali 5. novembra v Rigi.

Pipistrel je pred kratkim pridobil dovoljenje za prodajo letal na Kitajskem, kar jim, kot so navedli, odpira ogromne možnosti za prodajo na Kitajskem.

Obe družbi, ki želita nadaljevati v smeri zelenega letalskega prometa, sta se po dveh letih pogovorov zato dogovorili o ustanovitvi nove družbe na Kitajskem, kjer bodo izdelovali ultralahka letala. Proizvodna zmogljivost bo več kot 500 letal na leto.

Celotna vrednost sedemletnega projekta, ki vključuje izgradnjo novih proizvodnih in raziskovalnih centrov ter letalske piste, pa naj bi presegla 500 milijonov evrov.

Pipistrel bo del sredstev, ki jih bo prejel s tem poslom, namenil za razvoj novih, inovativnih letal brez izpustov, ki bodo imela 19 sedežev in bodo namenjena za prevoz potnikov na Kitajskem.

Komentarjev 9
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 01:27 01.november 2016.

    Kakšni izpusti le? Lahko je furati letalo na baterije, baterije pa so polnjene iz termoelektrarn na premog!

  • ode 18:52 31.oktober 2016.

    350me v letalski industriji pomeni drobiž. Poševnooki so poceni prišli do vrhunske tehnologije. Kot že ničkolikokrat doslej.Sicer so pa letala z oznako Made in Italy. Če bi bili Made in Slovenia, jih še Kitajec ne bi povohal.

  • blueone 18:49 31.oktober 2016.

    Ne vem, če bo ravno držalo, preberi zakaj se gre: http://www.lokalne-ajdovscina.si/article/2016010721564364/Pipistrel%20i%C5%A1%C4%8De%2015%20novih%20sodelavcev/