Slovenija
7808 ogledov

Ogromne kolone, tudi do 21 kilometrov

Kolone na avtocesti Ptuj Žurnal24 main
Udarni turistični vikend med drugim prinaša dolgotrajna čakanja na cestah.

Hrvaški HAK poroča, da se kolone na poti proti morju ustvarjajo že od zgodnjega jutra. Promet je povečan v smeri morja pa tudi v notranjosti, zlasti pa na avtocestah A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Reka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, na Istarskem ipsilonu, Jadranski magistrali, zagrebški in reški obvoznici, mostu na Krk, trajektnih lukah ter na večini mejnih prehodih.

Pred predorom Sv. Rok je bila kolona že okrog 8. ure zjutraj dolga 21 kilometrov.

Kolone na avtocesti Ptuj | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tudi naš prometnoinformacijski center že od zgodnjega jutra opozarja na zelo povečan promet na cestah, na katerih je promet zaradi turistov največji. Tekom dneva bodo zastoji gotovo nastajali tako na avtocesti A2 med Avstrijo in Hrvaško, zaradi začetka italijanskih kolektivnih dopustov pa tudi na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

Povečan promet je pričakovati v obeh smereh avtocest, prav tako lahko vozniki pričakujejo daljše čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško. Največ gneče bo na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri ter na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. V primeru daljših čakalnih dob na Gruškovju na prometnoinfomracijskem centru priporočajo uporabo mejnih prehodov Zavrč in Središče ob Dravi.

Na Gorenjskem bodo čedalje pogostejši zastoji pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se čakanje na prehodih z Avstrijo lahko podaljša tudi drugod, denimo na Ljubelju in v Šentilju.

Promet bo močno povečan tudi v Istri med Italijo in Hrvaško, so še zapisali na prometnoinformacijskem centru.

Požari na Hrvaškem Kaos zaradi požara Svet Vozniki na avtocesti pred ognjem bežali v nasprotno smer Zastoj na primorski avtocesti Brez vode in hrane Slovenija "Ni normalno, da se od Poreča do meje vozim šest ur"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Amy_Blacket 10:49 04.avgust 2018.

    Google zdaj plačuje tedensko spletno delo na domu od $ 7836 do $ 1253. In sem zaslužil prvi mesec v višini 28735 $ in 36582 $ v zadnjem mesecu. Sem redni študent in to delo opravljam samo delno za 3-4 ...prikaži več ure na dan. Vsi morajo poskusiti to delo zdaj, tako da sledite tej spletni stranii.... ........... ❥❥❥ ❥❥❥❥ ❥❥❥ www.Earn91.Com