Slovenija
11372 ogledov

Ohladilo se bo, prihaja nova pošiljka snega

Sneg
Po trenutnih izračunih kaže, da lahko v nižinah zapade do 20 centimetrov snega, višje pa tudi pol metra.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme. "Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se lahko pojavlja tudi ob morju," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14 stopinj Celzija."

Jutri bo na Primorskem in Notranjskem oblačno ali megleno, drugod pa bo delno jasno, zjutraj se lahko po nekaterih nižinah zadržuje megla. "Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 4, ob morju okoli 7, najvišje dnevne od 8 do 14 stopinj Celzija," pišejo pri Arso. "V sredo se bo oblačnost širila v notranjost Slovenije, na severu in vzhodu bo še nekaj sonca. Pihati bo začel jugozahodni veter, popoldne se bodo op napovedih Arsa ponekod v zahodnih krajih pričele pojavljati rahle padavine."

V četrtek hladna fronta

"V četrtek bo območje Alp dosegla hladna fronta," razlagajo pri Agenciji za okolje. "V noči na petek bo nad severnim Sredozemljem nastalo ciklonsko območje, ki se bo v petek umikalo nad Balkan."

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia

V soboto in nedeljo bomo predvidoma pod vplivom severozahodnih višinskih vetrov, v začetku tedna pa bo nad Sredozemljem nastalo novo ciklonsko območje.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V četrtek bo oblačno s padavinami, zvečer in v noči na petek se bo v notranjosti Slovenije meja sneženja predvidoma spustila do nižin. Ob koncu tedna bo deloma jasno, v začetku naslednjega tedna pa lahko spet pričakujemo padavine, po nižinah deloma dež, deloma sneg.

Koliko snega lahko zapade?

Pri vremenskem portalu pravijo, da glede na trenutne izračune kaže, da se bodo rahle padavine v hribovitih predelih zahodne Slovenije pričele pojavljati že v sredo proti večeru, v četrtek dopoldan pa se bodo padavine od severa krepile in čez dan zajele vso Slovenijo. "Sprva bo povsod deževalo," pišejo pri Neurje.si. "Popoldan nas bo od severovzhoda zajel hladen zrak, temperature bodo naglo padale, z njimi pa tudi meja sneženja, ki se bo postopno spustila do nižin. Ponekod bo zapihal severovzhodnik. Sprva bo pričelo snežiti na Koroškem, Štajerskem ter deloma v Prekmurju, kasneje zvečer pa postopno tudi drugod po državi." 

Sneg | Avtor: Profimedia Profimedia

"Glede na trenutne izračune bi po nižinah večjega dela Slovenije zapadlo od 5 do 20 centimetrov snega," pišejo pri vremenskem portalu. "Največ na jugu Slovenije, najmanj pa v Prekmurju. V višjeležečih krajih bi bilo snega še bistveno več. Nad okoli 800 m nadmorske višine bi večinoma zapadlo od 20 do 50 centimetrov novega snega."

Sneženje Adrenalinsko Slovenija Lovijo nevihte, opazujejo in napovedujejo vreme

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.