Slovenija
13 ogledov

Ohladilo se bo za 15 stopinj

V nedeljo se bo pooblačilo, izključena ni niti toča. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Do sobote se bo nadaljevalo lepo vreme, skazile ga bodo občasne nevihte. V nedeljo se bo pooblačilo, izključena ni niti toča. V ponedeljek bo deževno in hladno, od torka naprej pa spet aprilsko vreme.

Danes bo večinoma jasno, popoldne pa se bo od SZ oblačnost povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 stopinj Celzija. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Možne bodo kratkotrajne plohe, popoldne tudi kakšna nevihta. V soboto bo razmeroma sončno, le v zahodni Sloveniji bo bolj oblačno. Tam bo ponekod rahlo deževalo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (ARSO)

Več o vremenu si preberite na VREME.NET.

Pozor, previsoka vrednost ozona!
Na merilnem mestu Otlica v Trnovskem gozdu je koncentracija ozona presegla opozorilno vrednost 180 μg/m3. ARSO opozarja, da so koncentracije ozona posledično previsoke v vseh višjih predelih Primorske. Preseženo vrednost lahko pričakujemo tudi jutri v popoldanskem času. Opozorimo, da visoke koncentracije ozona dražijo sluznico in dihala. Priporočamo, da ljudje s kroničnimi boleznimi dihal in krvnega obtoka v tem času ostanejo v zaprtih prostorih.

Padavine in občutna ohladitev
"Od danes do sobote ne bo kakšnega resnega dežja. Tu pa tam se lahko pojavi kakšna nevihta, vendar pa bo to kratkotrajno in lokalno zelo omejeno. Resen dež se začne v nedeljo sredi dneva in potem pada tja do ponedeljka zjutraj. To bo pravo deževje, ki bo namočilo zemljo, prineslo pa bo tudi občutno ohladitev. Potencialno obstaja tudi možnost toče," nam pove meteorolog Brane Gregorčič.

"Dnevne temperature bodo z začetkom naslednjega tedna padle tudi za 10 do 15 stopinj Celzija. Tekom ponedeljka bo tako le okoli 10 stopinj nad ničlo. Meja sneženja se bo lahko spustila do nadmorske višine 800 metrov," doda.

Vročih dni še ni na vidiku
Dežurni prognostik poudari, da se bo po ponedeljku nadaljevalo aprilsko vreme. "Dopoldnevi bodo večinoma sončni, popoldnevi bodo razmeroma oblačni s kakšno ploho. Večjega dežja naslednji teden ni na vidiku." O kakšni vročini v mesecu maju po njegovih besedah ni ne duha ne sluha. "Še najtoplejši bo današnji dan, podobno toplo pa bo še tja do sobote," konča.

Napoved vremena vpliva na počutje
Večini ljudi vreme še ne bo povzročalo težav. Pri najbolj občutljivih pa se bodo pojavljale vremensko pogojene težave, ki se bodo proti večeru okrepile. Spanje v noči na petek bo moteno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.