Slovenija
21 ogledov

Ohladilo se bo za deset stopinj

ohladitev Shutterstock
Izkoristite sončno soboto, v nedeljo dopoldne bo namreč že rahlo deževalo. Ohladilo se bo. V sredini prihodnjega tedna lahko pričakujemo več padavin, narava bo bolj oživela, pravi dežurni prognostik Andrej Pečenko.

Za vikend nas čaka vsega po malem. Sobota bo še sončna. "V nedeljo zjutraj pa bo nad naše kraje prišla oslabljena fronta. Lahko bo padlo kaj dežja, a ga ne bo veliko," je za zurnal24.si povedal dežurni prognostik na Agenciji za okolje RS (Arso) Andrej Pečenko.

Po malem lahko pada po vsej Sloveniji, več padavin lahko "pričakujete na Kočevskem in južnem delu Slovenije," dodaja.  A kot še pravi sogovornik, se bo v nedeljo čez dan nato že zjasnilo.

Hladneje bo. Od temperatur nad 20 stopinj Celzija se bomo za kratek čas poslovili, saj bodo najvišje dnevne od nedelje pa do vsaj sredine prihodnjega tedna okoli 12 in 13 stopinj Celzija.

Teden se bo ponekod začel pod ničlo

Ponedeljek bo še lep, a jutro bo mrzlo. Temperature bodo marsikje pod lediščem. Od torka naprej pa lahko pričakujemo več dežja, napoveduje Pečenko. "Reke bi se lahko vsaj malo napolnile, narava bo bolj oživela," pojasnjuje.

Trenutno se po rekah pretaka le okrog 35 odstotkov običajne količine vode za to obdobje, poroča Arso. Stanje površinskih vod je nespremenjeno, reke povsod po državi upadajo. Trenutno še ni kritično nizko, na več rekah pa so na Arsu že zabeležili najnižje količine za mesec marec. Najbolj kritično je stanje v delu jugozahodne in severovzhodne Slovenije, kjer se suša odraža na vseh nenamakanih kmetijskih površinah, še poročajo.

Komentarjev 1