Slovenija
14 ogledov

Ohladilo se bo za polovico

V začetku tedna bo vreme še nestanovitno, zato ne pozabite dežnika. (Foto: istoc Žurnal24 main
Vse do petka nas čaka toplo in lepo vreme. V soboto se bo vreme čez dan začelo spreminjati. V nedeljo bodo k nam prišli ledeni možje. Temperature se lahko zjutraj spustijo pod pet stopinj.

Danes in jutri bo precej jasno, čez dan bo nekaj kopaste oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne danes od 21 do 26, jutri še malce višje od 23 do 28 stopinj. Najtopleje v tem tednu bo v petek, ko se bo segrelo vse do 30 stopinj. Vendar žal ne za dolgo.

V soboto dopoldne se bo od severa pooblačilo. "Proces se bo začel v soboto, ko bo nad naše kraje začel prihajati hladnejši zrak. Tekom dneva se bo pooblačilo, popoldne pa bo začelo deževati. Zaradi nižanja temperatur in ohlajanja zraka lahko pride tudi do močnejših neviht," nam je povedal dežurni prognostik Agencije RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh.

Prihodnji teden mrzel

Podobno vreme z nizkimi temperaturami se bo nato nadaljevalo tudi na začetku tedna. "Temperature bodo nizke. Zjutraj lahko tudi pod pet stopinj, čez dan pa ne bodo presegle 15 stopinj. Vreme bo zelo nestanovitno-oblačno s padavinami."

Topleje bo od srede naprej, a še vedno v povprečju zelo hladno. "Temperature bodo čez dan še vedno okrog 15 stopinj. Izrazito sončnega vremena ne bo," nam je še povedal Velkavrh.

 

Komentarjev 2
  • Dolf Lundgren 16:58 12.maj 2012.

    Ohladilo se bo za polovico? Polovico česa?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:18 09.maj 2012.

    Ja in okol 75cm frišnega suhega snega obetajo v Primorju??Spet samo,da se nekej piše ke v tri dni,pa še to ste pozabil napisat,da je Vršič neprevozen,ker so ga zasedli yetiji !!!