Slovenija
17 ogledov

Ohranimo čebele v Domžalah

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Čebelarska zveza Slovenije nadaljuje akcijo Ohranimo čebele. Naslednja akcija bo jutri v Domžalah. Konec septembra in začetek oktobra tudi teden odprtih vrat.

Jutri bo od 16. ure dalje v Domžalah akcija Ohranimo čebele, ki je do zdaj že potekala v Celju, Mariboru, Črnomlju, Kranju, Brežicah, Jesenicah, Novi Gorici in Novem mestu.

Tam so bile akcije "nadvse uspešne, saj nam je uspelo zbrati veliko podpisov v podporo peticiji, o našem prizadevanju za ohranitev čebel pa smo seznanili širši krog ljudi", so sporočili s Čebelarske zveze Slovenije (ČBS).

S čebelami do zdravja
Konec septembra pa bo ČBS organizirala tudi teden odprtih vrat, ki bo letošnje leto potekal v sklopu mednarodnega Kongresa o apiterapiji in kakovosti čebeljih pridelkov z geslom S čebelami do zdravja.

V sklopu tedna odprtih vrat bo 30. septembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal dan, namenjen vsem upokojencem, 1. oktobra naravoslovni dan za šolarje tretje triade in nato še družinski dan, namenjen otrokom in njihovim staršem. V istem času bodo Festivali čebelarstva potekali še v Mariboru, Bledu, Lipici, Dolenjskih Toplicah in Lukovici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.