Slovenija
110 ogledov

Ojoj, vremenska napoved za praznike jo je zakuhala

Vreme Profimedias
Že imate načrte za praznične dni, ki vključujejo sprehode v naravi, piknike ...? Pozabili ste na vreme. Obeta se dež. Veliko dežja.

Vreme bo očitno zelo krojilo vsaj prvi del prvomajskih praznikov, saj se že od torka dalje obetajo padavine z vrhuncem prav na praznični dan upora proti okupatorju.

Kot je za zurnal24.si pojasnil Benedikt Strajnar, dežurni prognostik na Agenciji za okolje RS, se bodo že v torek na zahodni polovici države pojavljale padavine, ki se bodo počasi razširile. Mokra bo tudi sreda, medtem ko aktualni vremenski modeli napovedujejo, da bo praznični četrtek povsem v znamenju dežja. "Težko rečemo glede količin, a se zdi, da bo kar konkretno," pravi Strajnar.

Medtem pa je Blaž Šter tvitnil, da tako obilne pošiljke dežja glede na zadnje prognostične karte ni bilo že od lanskega novembra.

Strajnar iz Arsa dodaja, da bo nekaj dežja lahko še tudi v petek in soboto, za zdaj pa kaže, da bo najlepši del prazničnega konca tedna nedelja, kar je dober obet vsaj za kresovanja in praznik dela. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.