Slovenija
13 ogledov

Oklestili dodatke, obdržali službe

Aleš Bratož Jerca Božič Kranjec
Revoz. Dosežen dogovor o protikriznih ukrepih. Odpuščanja do 2014 možna, a le kot skrajni ukrep.

“Ko se pogovarjamo z delavci, vsi pravijo, da dajejo prednost službi,” sporazum z vodstvom avtomobilske tovarne Revoz komentira sindikalist Slavko Pungeršič. Letos se jim zaradi krize plače ne bodo zmanjšale, prav tako za zdaj ne bo odpuščanj. Bodo pa zmanjšana ali ukinjena številna enkratna izplačila.

Božičnice ne bo več

Po besedah Pungeršiča bodo delavci letos ostali brez božičnice, plače se ne bodo uskladile z inflacijo. Namesto tega bodo imeli 14 dodatnih nedelavnih dni. “Plače se bodo prihodnje leto za dve leti zamrznile, prav tako osebna napredovanja in individualne nagrade,” pojasnjuje Pungeršič. Delavci bodo dobili tudi minimalni regres, kar pomeni okoli 200 evrov manj kot do zdaj.

S temi prihranki bo vodstvo delavcem omogočilo 21 dodatnih plačanih dni dopusta. “Tako bo vodstvo pridobilo okoli desetodstotni prihranek pri stroških dela. Če bodo potrebni dodatni ukrepi, bo 36-urni delavnik v igri pred odpuščanji,” dodaja Pungeršič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.