Slovenija
48 ogledov

Okoli blejskega jezera

Cesto Bled–Bohinj so zaprli, da bi bila pot čim varnejša. (Foto: Kristina Dželil Žurnal24 main
Nočni tek. Deset kilometrov okoli blejskega jezera je preteklo 2.010 ljudi iz vse Slovenije.

Bled. Letošnja tekaška prireditev na Bledu je potekala v slogu nočne 10ke. Tekači so tako 10. julija ob 10. uri zvečer tekli deset kilometrov okrog blejskega jezera. Letošnja trasa je bila v primerjavi z lansko malce spremenjena.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Traso smo tako pripravili, da je letos tek potekal po glavni cesti. Zaprli smo cesto Bled–Bohinj, da bo pot za dva tisoč tekačev varna,” je povedal eden od organizatorjev Igor Zonik.

Udeleženci nočne 10ke so tako startali na Pristavi, tekli v nasprotni smeri urnega kazalca okoli blejskega jezera mimo hotela Toplice, Park Hotela, čez blejsko Promenado in potem mimo Festivalne dvorane, kjer so zavili levo proti grajskem kopališču. Na cilju v Mali Zaki so vsi prejeli simbolične kolajne, vilice na rdeči vrvici, s katerimi so se potem lotili znanih blejskih kremnih rezin. Za glasbeno ozadje so letos poskrbeli člani skupine Joške v'n.
null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.