Slovenija
4785 ogledov

Okoli hiše streljal proti ljudem

Novice: Pri nas. Streljal v avto. Reševalni pas/Twitter
Posredovati je morala tudi specialna enota Policije.

Nekaj minut po deveti uri dopoldne so policisti na številki 113 prejeli klic, da je moški grozil in streljal proti ljudem na območju Zbur.

Ob zbiranju obvestil o dogodku ter preverjanju okoliščin so policisti PU Novo mesto ugotovili, da gre za 85-letnega moškega. Ta je zagrozil tudi policistom ter jim tako preprečil izvedbo uradne naloge.

Zaradi suma, da je moški oborožen in nevaren, so policisti v skladu s predvidenimi postopki preventivno zavarovali širše območje okoli hiše ter preprečili dostop. Poleg novomeških policistov in kriminalistov so sodelovali še policisti z dronom, ki so pomagali spremljati dogajanje okoli hiše in nadzorovati območje.

Pripadniki Specialne enote Policije so nekaj pred trinajsto uro vstopili v hišo in moškega, s katerim so bili v stiku tudi policijski pogajalci, prijeli. Pred tem je iz hiše odvrgel pištolo in se mirno predal. Kasneje so ugotovili, da naj bi šlo za plašilno pištolo, v imitaciji prave pištole.

Komisija sektorja kriminalistične policije opravlja ogled kraja, o dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • Gandi123 18:47 04.februar 2022.

    Policisti so imeli generalko pred jutrišnjim protestnim shodom. "Policija je bila obveščena o neprijavljenem sobotnem protestnem shodu, za katerega ocenjuje, da bi se lahko razširil na različne lokacije po Sloveniji."

  • rd2dmk2 17:35 04.februar 2022.

    junaki ta največji. ma bi Hojsija in Matejčka poklical takoj zjutri.. ala pa tistega junaka, ki je tako zverinsko ubil mamo 6 otrok, , da modri junaki ne bi imeli rjavih gat.. in kje so bile enote s solzilcem pa ...prikaži več vodnim topom pa..robocopi in peseki ? ma enga s pištolco ne morejo spredenat.. ma so jim mankali 8kolesnik bokseri pa t-84 pa maljutke ?

  • Friderik1950 17:33 04.februar 2022.

    Ni se za zajebavat. Upam, ne upam ampak vem, da ima policija izdelana pravila za take dogodke in tu velja, če zanemariš dvoje pravil od petih najpomembnejših, si petindevetdeset odstotkov blizu napaki. Tako, da 'pravilno drugovi'.