Slovenija
21 ogledov

Okolica Doba na volilni dan prazna

Dob, plakati
1/4
B&B
Okolica zaporov na Dobu na volilni dan prazna. Janša prosil za namenski izhod, ki so mu ga zavrnili. Podržaj odgovarja, da do izhoda Janša ni upravičen.

Potem, ko so podporniki Janeza Janše ob njegovem odhodu v zapor napovedali vsakodnevna zborovanja, dokler se prvak strake SDS ne vrne z Doba, je okolica mirnskih zaporov na volilni dan prazna.

Že kar nekaj časa zborovanj pri mostu ob vhodu v zapore več ni,” za ekipo zurnal24.si pove paznik, ki nas ob prihodu po svoji dolžnosti legitimira.

Kot je znano, nekdanji dvakratni predsednik slovenske vlade volilni rezultat pričakuje na odprtem oddelku zapora Dob, kjer ima tudi dostop do spleta.

Prek twitterja je zapisal, da ne drži poročanje nekaterih medijev, da je glasoval po pošti. “Dal vlogo za namenski izhod za glasovanje na volišču, a ni bila odobrena. Svobodne volitve?

V. d. generalnega direktorja uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, Jože Podržaj za zurnal24.si pojasnjuje: "Zaprte osebe na dan volitev ne morejo na volišča in tudi ne morejo predčasno volit, ker še nimajo ugodnosti prostih izhodov iz zavoda. Volijo lahko po pošti," pravi in poudarja, da pred petino prestane kazni nihče ne more naprosti izhod, kar določa zakonodaja.

Podržaj dodaja, da so namenski izhodi zgolj za primere, ko neko nujno in neodložljivo zadevo ni moč urediti drugače. "Še enkrat, volitve to niso, saj zaporniki volilno pravico lahko uveljavijo na prej omenjeni način. Sicer pa - bi bilo logično, da se vse zapornike spusti na volitve, da bi bile potem 'svobodne'," se Podržaj še odzove na Janšev zapis na twitterju. Doda še, da bi bilo v tem primeru svobodnih (vsaj začasno) kar nekaj zapornikov, "zapori pa malo manj napolnjeni".  

Na vprašanje, koliko zapornikov Doba se je sicer udeležilo današnjih volitev, Podržaj sicer odgovarja, da teh evidenc ne vodijo, ker za to nimajo podlage.

 

 

Komentarjev 4
  • slajan 13:53 14.julij 2014.

    Vsak pravi SDS-ovec mora vsaj enkrat v življenju stražit pred Dobom.

  • Irena Orač K 11:37 14.julij 2014.

    zdej bo šele groza, ne uidemo neprem. davku..pa še denarja zapokojnine ne bo...pa plače...

  • francl12 22:37 13.julij 2014.

    ja booooogi janšist......joka ko mala bebica, he, he. Upam, da SDS-ovce res ne vidim v parlamentu, saj že vseskozi delajo samo zdraho med ljudmi. Kdo jih je sploh še volil.... Zablojenci, ali pa tisti ki se še napajajo iz janšizma!