Slovenija
23 ogledov

Okrepljen boj proti kriminalu

Žurnal24 main
Prva moža hrvaške in slovenske policije si želita boljše komunikacije z namenom večje pretočnosti meje med turistično sezono ter v boju proti organiziranemu kriminalu.

Sodelovanje med slovensko in hrvaško policijo je bilo tudi zadnje leto odlično, sta se danes strinjala generalna direktorja obeh policij Janko Goršek in Oliver Grbić. Ob tem sta se dogovorila za dodatno izboljšanje komunikacije z namenom večje pretočnosti meje v času turistične sezone ter v boju proti organiziranemu kriminalu.

Sodelovanje med slovensko in hrvaško policijo je ne samo na dobri, ampak resnično na odlični ravni, še posebej na področju mejne policije in obravnave kriminalitete. Veseli nas, da naši izvedenci svoje delo nadgrajujejo in pravočasno izmenjujejo podatke.
Janko Goršek

Današnji sestanek je bil namenjen konkretizaciji dogovorov, sprejetih konec maja na Bledu med ministroma za notranje zadeve, Katarino Kresal in Tomislavom Karamarkom, pravi Goršek. S hrvaškim kolegom sta se dogovorila, kdo bo poskrbel za prenos informacij o pojavu posameznih problemov.

Skupaj proti kriminalu
Kar se tiče izboljšanja sodelovanja v okviru boja proti organiziranemu kriminalu, sta sprejela sklep, "da se že v prihodnjih dneh srečata direktorja uprav kriminalistične policije, kjer bodo pripravljena izhodišča za skupno delovanje v boju proti organiziranim kriminalnim združbam na območju Balkana".

"Komunikacijski kanali so odprti. V vseh izrednih situacijah, ki so se pokazale, smo se odzvali pravočasno, strpno in preprečili incidente," pa pravi šef hrvaške policije.

Danes je bil sprejet tudi dogovor o oblikovanju skupnih operativnih kriminalističnih skupin, s pomočjo katerih bodo v prihodnje lahko delovali tudi proaktivno.

Tako naj bi že kmalu izdelali skupni strateški dokument z oceno delovanja kriminalnih združb na Hrvaškem in v Sloveniji. "Naša pozornost bo usmerjena na osebe, ki so nosilci organiziranega kriminala," je pojasnil Grbić in dodal, da bodo najkasneje v enem letu že lahko pokazali rezultate.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.