Slovenija
1991 ogledov

Obolel podžupan Maribora, nov primer okužbe v zdravstvu

Koronavirus - UKC Maribor UKC Maribor Koronavirus - UKC Maribor
Po vrnitvi z Južne Tirolske je podžupan takoj opravil test, a je bil najprej negativen. Poleg tega je zbolela tudi delavka v Splošni bolnišnici Izola.

Test je bil sprva negativen

"S koronavirusom je okužen naš sodelavec, podžupan dr. Samo Peter Medved," so sporočili s kabineta mariborskega župana.

Pojasnili so, da je izvide prejel danes in nemudoma sporočil rezultate. "Podžupan je sicer od 7. 3. dalje odsoten in s sodelavci v kabinetu, oz. na občini ni imel stika," so še zapisali pri Mestni občini Maribor. "Po vrnitvi iz dopusta na Južnem Tirolskem je takoj opravil test, ki je sprva bil negativen in se v kabinet kljub temu z vso odgovornostjo ni vračal. Zaradi slabega počutja pa je ponovno odšel na testiranje, ki je žal pokazalo pozitiven rezultat."

Do okrevanja bo ostal v samoizolaciji.

"Delavka se je samoizolirala"

Prvi primer okužbe so zabeležili tudi v izolski bolnišnici, poroča STA, kjer je zbolela ena izmed sodelavk. "Pri tem se je sama izolirala in že sedem dni ni bila na delovnem mestu, v bolnišnici pa so sprejeli vse potrebne ukrepe. Možni bolnišnični kontakti so bili testirani in vsi izvidi so negativni, tako da izolacija osebja ni bila potrebna," dodajajo.

Po uradnih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bilo do včeraj do 14. ure v Sloveniji 319 potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • matermila 13:48 20.marec 2020.

    Južna Tirolska?Komot napišete,da je bil v Italiji,saj raja ve kje je J.Tirolska.In to marca.Zelo odgovorno,ni kaj.

  • Avatar Leon
    Leon 13:26 20.marec 2020.

    Saj to je problem ! Nihče ne verjame o stanju v državi . Lažejo lažnivci in kradejo kradlivci ,ki so se izkazali v preteklosti . Vse je velik balkon ...