Slovenija
18 ogledov

Olajšanje za 250 delavcev

Protest delavcev Konstruktorja. Nino Verdnik
Konstruktor VGR. Sodnica s stečajem končala agonijo delavcev.

Maribor. “V dobrih dveh tednih bodo delavci dobili odpovedi in se bodo lahko prijavili na zavod za zaposlovanje,” je včeraj po oklicu stečaja podjetja Konstruktor VGR pojasnil Matjaž Polenčič, od včeraj tudi stečajni upravitelj podjetja.

Ni več razloga za prisilko

Po skoraj polletni agoniji se je včeraj končala zgodba še zadnjega velikega gradbinca iz Maribora. Kljub več poskusom zdajšnje uprave, ki jo je vodil Samo Majcenovič, da bi s prisilno poravnavo še zavlačevali, je na Polenčičev predlog (vodil je tudi prisilno poravnavo Konstruktorja VGR) sodnica Lilijana Rebernik včeraj po hitrem postopku razglasila stečaj podjetja. “Bistveno je, da delavci že skoraj pol leta niso dobili plač. Pojasnite mi, kako boste poplačali delavce in kdaj,” je sodnica vprašala Majcenoviča. Ker je ostala brez konkretnega odgovora, se je odločila za stečaj, ki so si ga želeli tudi delavci.

“Vsak bo šel po svoje”

Več delavcev, ki so se udeležili naroka na sodišču, je s sindikalnima predstavnikoma na čelu povedalo, da je sicer “žalostno, da se je po toliko letih zgodba končala”, vendar so s stečajem zadovoljni. “Zdaj gremo lahko vsaj na zavod za zaposlovanje, da dobimo nekaj drobiža, da bomo lahko preživeli. Vsak bo šel po svoje. Čutim olajšanje,” je dejal eden izmed zaposlenih.

Majcenovič z odločitvijo sodišča ni bil zadovoljen. Je pa sodnici potrdil, da se na sklep sodišča o stečajnem postopku ne bo pritožil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.