Slovenija
28 ogledov

Olimpijci v policijskih uniformah

Sprejem olimpijcev pri Gorenaku in Goršku.
1/11
Boštjan Tacol
Športnike, zaposlene v policiji, ki so sodelovali na olimpijskih igrah v Londonu, sta sprejela generalni direktor policije Janko Goršek in notranji minister Vinko Gorenak.

Med 65-člansko slovensko delegacijo se je za olimpijska odličja potegovalo osem policijskih športnikov: Sara Isaković (plavanje), Iztok Čop (veslanje), Luka Špik (veslanje), Rok Drakšič (judo), Benjamin Savšek (kajak-kanu), Aljaž Sedej (judo), Peter Mankoč (plavanje), Martina Ratej (met kopja) in Marjan Fabjan (judo trener Roka Drakšiča).

Brez zaposlitve bi težko vztrajal

Goršek je Čopu in Špiku izročil simbolično darilo. Iztok Čop ima 17 let delovne dobe v policiji, minister Gorenak se je spomnil, da je leta 1995 podpisal prvo Čopovo pogodbo o zaposlitvi na ministrstvu.

Čop pa se je zahvalil za podporo in zaposlitev. Dejal je, da marsikdo ne bi vztrajal toliko časa v športu, če se ne bi mogel zaposliti na ministrstvu.  Povedal je še, da so bili delodajalci razumevajoči do tega, da je trening na prvem mestu.

Z njim se strinja tudi Sara Isaković. Priznala je, da se v uniformi še nikoli ni sprehodila po cesti, "bi pa bila to zanimiva izkušnja", službenih obveznosti pa nima preveč. Glede višine plače je dejala, da so hvaležni za vse, kar dobijo, stalna podpora je samo s policije.

Po koncu kariere še dve leti v policiji

Gorenak je dejal, da na vladi nikoli niso razpravljali o tem, da bi varčevali pri športnikih. Napovedal je, da se število športnikov ne bo zmanjšalo.

Čop je pojasnil, da je v teh 17 letih največ časa delal z otroki, poskušal je približati policijo in njeno delo otrokom in mladostnikom. Zdaj ko je sklenil športno pot, bo pri policiji ostal zaposlen še dve leti, kolikor športnikom policistom pripada. O nadaljnji karieri v policiji ni razmišljal, čeprav se je kar nekaj športnikov odločilo za nadaljnje izobraževanje in ostalo na notranjem ministrstvu. Minister Gorenak je že dejal, da si bo prizadeval, da bi Čop kariero nadaljeval pri policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.