Slovenija
35 ogledov

Omejili bodo dela na cesti

(Foto: arhiv Žurnala24) Žurnal24 main
Dars: V turistični sezoni bo na enem avtocestnem kraku le eno delovišče.

V času turistične sezone, ki se uradno začne 15. junija, bo Dars obnove avtocestnih odsekov omejil znotraj ene zapore, in sicer v obdobju najmanjše prometne obremenitve.

Izjemo pričakujejo le na štajerski avtocesti, in sicer v predoru Trojane, kjer bo zaradi nedavnega požara treba dokončno sanirati poškodbe, predvidoma bodo dela potekala v prvi polovici avgusta.

Čas voznike poziva, da se pred potjo za več informacij o stanju na cestah obrnejo na Prometno-informacijski center ali pa sledijo zaporam na avtocesti na Darsovi spletni strani, kjer so sproti objavljene dnevne napovedi izvajalcev o aktivnostih na gradbiščih na avtocestah.

"Delujemo v smeri čim manjših zastojev v prometnih konicah turistične sezone, tudi s tem, da se več obnovitvenih del odvija znotraj ene zapore, najmanj pa v obdobju dneva, razen v posebnih primerih, ko je popravilo bistveno za varno odvijanje prometa," je pojasnil izvršni direktor za novogradnje in obnove pri Darsu Bojan Čas.

Dela zaključena do konca junija
Trenutno potekajo obnovitvena dela na štirih deloviščih, in sicer na odsekih štajerske avtoceste Šentilj–Pesnica in Slovenske Konjice–Dramlje, na primorski avtocesti na priključku Vrhnika ter na odseku gorenjske avtoceste pri priključku Naklo. Ta dela naj bi bila zaključena do konca junija.

V naslednjem tednu je načrtovan začetek obnove vozišča na primorski avtocesti na šestkilometrskem odseku med Kozino in Divačo, kjer pa bo mogoča delna preusmeritev prometa na vzporedno regionalno cesto. Na južni ljubljanski obvoznici bodo julija začeli z obnovo zadnjega dela tega dela obvoznice. V juliju in avgustu sledi še sanacija na odseku Dramlje–Celje na mostu Hodinja, v drugi polovici avgusta pa še pri dovozu na priključku Logatec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.