Slovenija
17 ogledov

Omerzel išče rešitev za invalide in družine z več otroki

nakuip vinjete Žurnal24 main
Omerzel: Standard je definirala prometna stroka, verjamem pa, da bomo za invalide in družine z več otroki našli rešitev.

Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel je danes zagotovil, da iščejo rešitev za zaplet, ki je nastal z vinjetami za vozila, katerih višina nad prvo osjo presega 1,3 metra.

Omerzel je pojasnil, da definicijo, kot so jo zapisali v uredbo, uporablja praktično vsa Evropa. "Tega famoznega 1,3 metra je nekaj, kar je standard, ki ga je definirala prometna stroka. To je nekaj, kar je v Sloveniji definirano že kar nekaj časa, tudi v Evropi, in to uporabljajo vse okoliške države," je dejal na novinarski konferenci.

Prava pot

Kot je pojasnil, sta nosilnost vozila in 1,3 metra tisto, kar opredeljuje kombinirano vozilo. "Mislim, da je tisto, kar je stroka naredila, pravilna pot. Bilo je nekaj mejnih primerov, ki jih trenutno rešujemo," je dejal in spomnil na družine z več otroki in invalide.

Diskriminatorno do drugih

Pri tem je opozoril na nekatere omejitve, ki izhajajo iz zakonodaje Evropske unije (EU). "Pomembno je, da se vsi zavedamo, da bi, če bi omogočili cenejšo vinjeto za ta dva razreda, to pomenilo diskriminatoren odnos do vseh preostalih v EU," je dejal.

Tako bi lahko na primer tudi romunska in nemška družina od slovenske strani zahtevali, naj jim proda vinjeto po prejšnji ali znižani ceni, "kakršnakoli že ta bo", je navedel Omerzel in dodal, da za to že iščejo rešitev. "Našli bomo pot, kako zagotoviti olajšave invalidom in družinam z več otroki," je dejal.

Komentarjev 4
  • Senior 17:43 19.september 2013.

    Našem ministru se že blede. Naj gre k psihijatru na državne stroške in naj tam ostane do izteka mandata, da bo dal mir s svojimi neumnostmi.

  • Avatar čavez
    čavez 16:40 19.september 2013.

    Ni več slovenskega naroda.

  • Veteran 16:37 19.september 2013.

    Kakšne pojasnila si bo naša vlada še izmislila samo, da lahko pobira denar od državljank in državljanov RS. Kdaj se bomo zavedali, da nas sedanja vlada in vse vlade do sedaj samo prenašale naokoli. Kdaj bo slovenskemu narodu prekipelo?