Slovenija
27 ogledov

Omerzel na tnalu tožilcev

Slovenija 30.10.2013 Samo Omerzel minister za infrastrukturo in prostor, prihod Saša Despot
Posle Darsa s podjetjem ministra Sama Omerzela je pod drobnogled vzelo specializirano državno tožilstvo.

Na tožilstvu nam podrobnosti o preiskavi niso želeli razkriti, češ da zadev v predkazenskem postopku zaradi interesa preiskave ne morejo komentirati. Po naših neuradnih informacijah pa naj bi preiskovali dve zadevi: domnevne nepravilnosti pri poslih Omerzelovega podjetja Lastinski z Darsom in sum prilagajanja razpisa za integrirani javni potniški promet.

Omerzel: Imam čisto vest

"Prvič slišim, da bi te zadeve preiskovalo tožilstvo; to me zelo čudi. Sam imam glede poslov mojega podjetja povsem čisto vest. Tožilci naj svoje delo kar opravijo," je naše informacije komentiral Omerzel. Na očitke, da je bil Darsov razpis za nakup vremenskih postaj prirejen za njegovo podjetje, pa je odgovoril: "Mediji so izpustili drugi del zgodbe. Na razpis so se namreč prijavila vsaj tri podjetja, nobena ponudba ni bila izločena. Posla ni dobil Lastinski, temveč njegova konkurenca. Če bi bil razpis prirejen za moje podjetje, bi posel najbrž dobilo."

Tožilci naj bi preiskovali tudi razpis za integrirani javni potniški promet, ki bo potnikom omogočal, da se z vlakom in avtobusom prevažajo z eno vozovnico. Po nekaterih informacijah naj bi bilo javno naročilo pisano na kožo Slovenskim železnicam in Ljubljanskemu potniškemu prometu. Omerzel trdi ravno nasprotno: "Prejšnji razpis je bil spisan zelo površno in pristransko, zato smo ga objavili še enkrat. Spisali smo ga tako, da se lahko nanj prijavijo tudi tuji ponudniki. Zaradi velikega zanimanja smo podaljšali rok za oddajo ponudb, in ker je vprašanj, predvsem iz tujine, še vedno veliko, bomo najbrž morali rok podaljšati še enkrat."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.