Slovenija
12 ogledov

Omerzel postal minister

Samo Omerzel
1/8
Anže Petkovšek
Sama Omerzela imenovali za novega ministra za infrastrukturo in prostor. Ministrovanje mu je prvi ponudil prav Maher.

Poslanci so z 49 glasovi za in 29 proti potrdili Sama Omerzela za novega ministra, ki bo nadomestil Igorja Maherja, ki je zaradi svoje črnogradnje odstopil v rekordnem času.

Hitro speljali postopek

Omerzel se je sicer danes najprej predstavil poslancem poslanske skupine DL in odgovarjal na vprašanja odbora za infrastrukturo in prostor.

Kot je napovedal, bo nadaljeval z usmeritvijo ministra, ki opravlja tekoče posle Maherja. Med ključnimi cilji je navedel pozorno spremljanje investicij in rešitev problematike umeščanja objektov v prostor.

Poleg omenjenega se mu zdi ključno tudi strateško povezovanje Luke Koper in Slovenskih železnic ter določitev strategije energetike.

Med ključnimi točkami navedel spremembe pri pridobivanju gradbenega dovoljenja, s katerimi bi pridobili zaupanje investitorjev.

Omerzela je za novega ministra za infrastrukturo in okolje predlagala DL, in sicer potem, ko je zaradi dvomov glede legalnosti postavitve nepremičnine na njegovem zemljišču v Seči po vsega petih dneh z ministrskega položaja odstopil Igor Maher.

Odgovarjal na očitke o Ultri

Po mnenju poslanca Bojana Starmana (DL) je treba zaupati vodstvu stranke in predsedniku Gregorju Virantu, ki sicer meni, da je Omerzel odličen kandidat.

V zvezi z očitki, da je delal v podjetju Ultra Gregorja Golobiča, je Starman dejal, da to "nima in ne bo imelo nobenih posebnih vplivov na njegovo delo".

Da je Omerzel njen nov kandidat za ministra, je DL na svoji spletni strani sporočila v petek. Ker pa med poslanci stranke očitno ni zadosti poznan, se jim bo predstavil danes.

Komentarjev 5
  • dragec 07:27 03.april 2013.

    Darkec, ali si mu povohal kakšno napako

  • korisnik_5299 21:36 02.april 2013.

    Če se bo ob tuirkih, jakličih, maherjih,... vprašal: zakaj neki bi taki ljudje gradili na črno?, in prevetril zakonodajo, ki zaradi dolgotrajnosti, zapletenosti in visokih stroškov ovira grradnjo in odganja investitorje, bo na pravi poti! Če pa bo na drugi ...prikaži več strani še povečal že sedaj prevelike pristojnosti države pri pravici do zasebne lastnine in upravljanju z njo, se bo stanje nadaljevalo oz. slabšalo!

  • Darko 13:39 02.april 2013.

    Nadaljeval bo maherjevo delo? kaj bo črno gradnjo prijavil, postavil in bil weekend minister. Smešna vlada