Slovenija
10 ogledov

Omerzelovega audija ujeli na radar

Samo Omerzel DL
Ministru Omerzelu se je mudilo na sestanek, pa se je njegov voznik odločil, da prižge modre luči. Le dva dni prej se mu je očitno prav tako nekam mudilo, saj so ga dobili na radar. Drvel naj bi 162 km/h.

Minister je v petek (19. aprila, op. p.) z modrimi lučmi iz smeri Novega mesta proti Ljubljani drvel z okoli 160 kilometri na uro, pišejo Slovenske novice.

Na ministrstvu za infrastrukturo in prostor so dejali, da je bil minister na nujni vožnji. "19. aprila 2013 med 7. in 8. uro je bil s službenim vozilom, ki ga je upravljal voznik, na nujni službeni poti iz Novega mesta v Ljubljano, kjer je bila za 8. uro zjutraj sklicana nujna in izredna koordinacija v kabinetu predsednice vlade."

Pojasnili so, da je bil zaradi zapore ceste promet preusmerjen na vzporedno regionalno cesto Novo mesto–Mirna Peč. Na regionalni cesti je nastala velika gneča, zato se je voznik ministra odločil, da uporabi svetlobne signale in tako omogoči ministru, da bi lahko pravočasno prišel na sestanek. Modre luči je uporabil na razdalji približno 200 metrov. Voznik je svetlobne signale izklopil takoj, ko je vožnja postala normalna, in jih ni več uporabil.

Dodali so, da naj bi po voznikovih zagotovilih vožnja potekala v skladu s predpisi. S tem, da bi voznik presegel hitrost, pa niso seznanjeni, pišejo Slovenske novice.

Ujeli so ga tudi na radar

17. aprila, dva dni pred tem dogodkom, je voznik vozila z registracijo LJ ND 313 zunaj naselja Podsmreka presegel najvišjo dovoljeno hitrost, ki je na tem odseku s splošnim predpisom omejena na 130 km/h. Izmerjena hitrost je bila 162 km/h, so za 24ur.com potrdili na Generalni policijski upravi.

Na podlagi posnetkov so policisti ugotovili, da je vozilo v lasti generalnega sekretariata vlade, zato so lastniku vozila poslali obvestilo o ugotovljeni kršitvi z zaprosilom, naj posreduje podatke o vozniku oziroma imetniku pravice uporabe, ki je takrat vozil vozilo.

A je bilo tudi tukaj ugotovljeno, da je vozilo v času kršitve vozil voznik, ki je med vožnjo v tem času na podlagi 101. člena zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) upravičeno uporabljal posebne zvočne in svetlobne znake, saj je opravljal nujni prevoz, pišejo Slovenke novice.

Komentarjev 10
  • Merkava4 22:01 11.maj 2013.

    Štaba - kakšn komentar???????????

  • kapibara 18:37 30.april 2013.

    Mogoče pa se mu je pa mudilo izstopiti iz voza veleumen vlade..??

  • kapibara 18:36 30.april 2013.

    Kot pravijo, njemu ljubi južnaci: Može seljak, iz sela ali ne možeselo, iz seljaka..