Slovenija
38 ogledov

Omerzelu kaže dobro

Slovenija 30.10.2013 Samo Omerzel minister za infrastrukturo in prostor, prihod Saša Despot
PS bo pri interpelaciji podprla Omerzela, SD namignili podobno, Desus zadržan.

Vse kaže, da bo minister za infrastrukturo Samo Omerzel kljub vsem pomislekom in opozorilom koalicije, da njihova podpora ni samoumevna, interpelacijo preživel. Omerzel je odgovor na interpelacijo, ki sta jo vložili stranki SDS in NSi, poslancem PS predstavil minuli teden. Na današnji seji poslanske skupine pa so se dogovorili, da bodo ministru za infrastrukturo in prostor dali še eno priložnost in ga podprli v nameri, da nadaljuje delo. "Kaj bo v nadaljevanju, pa je bolj na ministru," je v izjavi za medije dodal vodja poslanske skupine Jani Möderndorfer.

SD bo še glasoval

Poslanska skupina SD naj bi se z Omerzelom sestala v četrtek. Lukšič pa je v izjavi novinarjem danes dejal, da se mu za zdaj argumenti vlagateljev interpelacije ne zdijo prepričljivi, "da je Omerzel dober minister, da je dobro zastavil svoje naloge in ima potencial, da spelje ključne naloge do konca mandata". Dokončno odločitev pa bo SD po besedah predsednika stranke Igorja Lukšiča sprejela pred glasovanjem.

Virantova dvojna merila

Prvak Desusa Karl Erjavec pa je po obisku v poslanski skupini Desusa dejal, da so v stranki zelo zadržani do ministra Omerzela, ki sicer prihaja iz vrst DL, zlasti zato, "ker je predsednik DL Gregor Virant vedno zelo načelen, ko gre za druge". "Ko gre za njegove kadre, pa ima druga merila," je dodal Erjavec.

DZ bo o interpelaciji verjetno odločal že na januarski seji, ki se bo začela prihodnji teden. Vlagatelji interpelacije, ki jo bodo podprli tudi v opozicijski SLS, Omerzelu med drugim očitajo poslovanje njegovega podjetja Lastinski z državo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.