Slovenija
2 ogledov

Ona na varnem ... on tudi

Na tem sodišču se razpleta zgodba o nasilnežu, ki je do ženske, ki si jo je last Žurnal24 main
Nasilni povratnik. Jože Šribar v priporu, sostanovalka Dragica Ž. na varnem.
Izvedenec
O poškodbah. Torkova obravnava je bila preložena, saj naj bi prihodnjič zaslišali sodnega izvedenca medicinske stroke; ta bo povedal izvor Dragičinih poškodb. Šribar namreč trdi, da Dragice ni pretepal on, ampak njen sin.

Dober mesec po tem, ko je bil Jože Šribar s Planine pri Raki obsojen na 15-mesečno pogojno zaporno kazen, je v torek spet stopil pred sodnico. Vzrok je isti kot zadnjič: pretepanje in poniževanje svoje sostanovalke Dragice Ž. z Lukovca in grožnje, da jo bo ubil, ogrožal pa naj bi tudi njenega sina. Pogojna obsodba se je nanašala na štiriletno obdobje, a Šribar je zdržal komaj nekaj dni, ko je znova dvignil roko nad Dragico; zanjo trdi, da sta partnerja, ona pa to zanika. Prejšnja sodba je pravnomočna, saj se nanjo ni pritožil, Šribar pa bo na zaključek sojenja počakal v priporu.

Vrv, motorna žaga, nož
“Lasal me je, butal z mojo glavo ob zid, me zaklenil v hišo, nadzoroval moj telefon,” je Dragica opisovala nasilje, ki naj bi se odvijalo vsaj dvakrat na teden. “Na mizi je imel vedno nože, grozil mi je s pištolo za omamljanje prašičev, mi kazal zanko, da me bo obesil, v hišo je prinesel sekiro in motorko in grozil, da me bo zaprl v zamrzovalno skrinjo,” je hišo groze opisovala Dragica, ki nikoli ni zbrala moči, da bi pobegnila. Bala se je, da jo bo našel in grožnje izpolnil. Šribar je zanikal, da jo je tepel, krivdo za njene poškodbe pa je 
zvalil na njenega sina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.