Slovenija
134 ogledov

"Onkološki inštitut je požarno ogrožen"

Onkološki inštitut Saša Despot
Ministrstvo za zdravje je podalo predlog za kazenski pregon zoper izvajalca družbo SCT v stečaju in odgovornega nadzornika IBE Ljubljana zaradi nepravilnosti pri gradnji Onkološkega inštituta v Ljubljani, so sporočili z ministrstva.

Ob izgradnji nadomestnega vodovodnega sistema na Onkološkem inštitutu, ki še poteka in bo zaključen do konca marca, so pri odpiranju stropnih oblog ugotovili pomanjkljivosti v zvezi s požarno zaščito.

Ljubljana 12.03.2009, onkoloski institut, stavba C, prenova, medicinke nove post | Avtor: Ljubljana 12.03.2009, onkoloski institut, stavba C, prenova, medicinke nove post Ljubljana 12.03.2009, onkoloski institut, stavba C, prenova, medicinke nove post

Te izvirajo še iz časa gradnje objektov novega Onkološkega inštitut, ki se je zaključila leta 2008, so navedli v sporočilu za javnost.

Pacienti bi bili dodatno ogroženi

Ugotovljeno je bilo, da obstajajo večje odprtine pri prehodih med požarnimi sektorji, da niso izvedene tesnitve obstoječih inštalacij pri prehodih med požarnimi sektorji in da manjka veliko število požarnih loput in posledično tudi povezava s sistemom za javljanje požara.

Objekti Onkološkega inštituta so zaradi nepravilnosti pri gradnji in opustitve skrbnega nadzorstva s strani odgovornega nadzornika, potencialno požarno ogroženi, kar pomeni dodatno nevarnost v primeru požara za paciente in osebje.

Posledično ni izključena velika premoženjska škoda. V primeru izbruha požara bi ga bilo namreč zelo težko omejiti in pogasiti, saj bi se lahko zaradi obstoječih odprtin in nevgrajenih protipožarnih loput zelo hitro širil med prostori in med etažami.

Ministrstvo za zdravje je že začelo z izvajanjem ukrepov za zvišanje požarne varnosti v objektih novega Onkološkega inštituta Ljubljana.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 19:52 02.december 2015.

    Sramota za našo pravosodje ,da po tolikih letih in spisanih revizijah o onkološkem inštitutu niso zmogli toliko jajc in pokazali na prave krivce ! O nadzornikih sploh ne dvomim,da so delovali koruptivno ,kar bi bil dovoljn razlog za prijavo. Morda ...prikaži veča pa je vsa ta leta štrajkalo pravosodje .

  • arhivsko 17:23 02.december 2015.

    Za gradnjo kurje ute pa naj bi jaz potreboval gradbenega nadzornika.Da ne bodo kure požarno ogrožene.

  • valerijakregar 16:59 02.december 2015.

    račun pošljite maltarju !!!!!!!!!!!!!!!!dokler še diha.