Slovenija
143 ogledov

Opazili naj bi štirimetrskega morskega psa

morski pes Shutterstock
Sinji morski pes ali modrulj ni ljudožerski, je pa nevaren kot vsaka razdražena žival.

V slovenske vode naj bi zašel štirimetrski morski pes."Danes, ko smo izvajali potop med Strunjanom in Izolo, na poziciji Ronek, smo opazili štiri metre dolgega morskega psa. Najprej je krožil okoli nas, mi smo se takoj vrnili na plovilo, morski pes pa je še nekaj časa krožil okoli barke. Po vsej verjetnosti gre za modrulja, a vidljivost ni bila najboljša, zato tega ne moremo trditi," je povedal član potapljaškega kluba Prosub, poše Radio Capris. Morskega psa naj bi opazili 700 metrov od obale.

Tudi sami smo poklicali Prosub, a so nam povedali, da njihovi člani morskega psa niso opazili, so pa nam na društvu za raziskovanje in zaščito morskih sesalcev Morigenos potrdili le, da so slišali, da je bil morski pes opažen, česa več pa za zdaj niso znali povedati.

Sinji morski psi ali modrulji so sicer najpogostejša vrsta morskih psov v Jadranu. Sicer ne velja za ljudožerskega, a lahko ugrizne, če je razdražen. Mladi primerki se zadržujejo v plitvem morju in radi plavajo za ladjami. V našem morju morske pse v zadnjih letih redko opazijo, niso pa nič nenavadnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.