Slovenija
17 ogledov

Opera zaključila sezono

Madamme Butterfly mediaspeed
Oderezo. Mariborska opera je z gostovanjem uspešno zaključila letošnjo sezono.

V italijanskem Oderezu, kjer so 15. in 16. julija uspešno uprizorili opero Giacoma Puccinija Madama Butterfly, so navdušili gledalce. Pod taktirko Simona Robinsona so nastopili Grazia Lee, Renzo Zulian, Irena Petkova, Paolo Rumetz, Valentin Pivovarov ter ostali solisti, balet, zbor in orkester SNG Maribor.

Uprizoritev, ki je bila v mariborski Operi premierno uprizorjena leta 2004, je režiral Roberto Lagana, leta 2008 pa jo je režijsko obnovil Pierluigi Vanelli. „Oderzo, v rimskih časih imenovan Opitergium, je mesto, ki se ponaša z bogato zgodovino. Festival Opera in piazza, posvečen legendarnemu tenorju Giuseppu di Stefanu, pa že dve desetletji na trg Piazza grande privablja več tisoč gledalce,“ je pojasnil Alan Kavčič in Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor.

Odprtje sezone s predstavitvijo
Sicer pa bodo po počitnicah v SNG Maribor novo sezono v Mariboru pričeli 9. septembra, ob 21. uri, ko bo na sporedu Noč Drame, Opere in Baleta. Na prireditvi pred stavbo SNG Maribor bodo predstavili programe nove sezone in projekte SNG Maribor za Evropsko prestolnico kulture 2012. Prva premiera pa bo na sporedu 30. septembra, in sicer Hoffmannove pripovedke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.