Slovenija
23 ogledov

Operacija Prizidek

V delavski baraki pri OŠ Staneta Žagarja poteka pouk že 30 let, čeprav je zgraje Žurnal24 main
Šolstvo. Načrti za poletno vzdrževanje šol in za dva prizidka.

Med letošnjimi počitnicami bo mestna uprava za vzdrževanje osnovnih šol (OŠ) namenila pol milijona evrov; največ, dobro petino sredstev, za obnovo sanitarij na OŠ Franceta Prešerna. Lotila se je tudi načrtov za dva prizidka.

Obnove
Sanitarije.
110 tisoč evrov bo vredna obnova sanitarij na OŠ Franceta Prešerna.
Kuhinja. 90 tisoč evrov bo vredna rekonstrukcija kuhinje na PŠ Primskovo. Fasada. 82 tisoč evrov pa zamenjava fasade na OŠ Predoslje.

Načrtov je več
“Mi smo obnovo sanitarij pričakovali že lani,” je napoved mestne uprave o sanaciji pospremil Aleš Žitnik, ravnatelj OŠ Franceta Prešerna. Da je bila načrtovana, pa ni bila izvedena, je potrdilo tudi vodstvo občine, Žitnik pa upa, da bo letos napoved držala. “Uradno sicer še nisem seznanjen, me pa veseli, ker bom zdaj lahko začel načrtovati potek del,” je dodal.

Kranjska mestna uprava med večje investicije poleti uvršča še zamenjavo fasade na OŠ Predoslje, rekonstrukcijo razdelilne kuhinje na podružnični šoli (PŠ) Primskovo ter zamenjavo strehe na OŠ Stražišče.

Dva prizidka
Med pomembnejšimi izpostavlja priprave na prenovo dveh prizidkov – pri OŠ Staneta Žagarja in na Orehku. V obeh primerih izdelujejo idejno zasnovo, ki bi preverila možnost povečave. Pri Žagarjevi šoli bi star prizidek podrli ter zgradili nove učilnice in po možnosti telovadnico, na Orehku pa bi prizidek nadgradili, in sicer za dodatne učilnice in kabinete za učitelje. Ravnateljica Ivka Sodnik si prizadeva tudi za prizidek k vrtcu, v katerem bi pridobili šest oddelkov, od tega dva za 
jasli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.