Slovenija
16 ogledov

Operacija Zidar

Časi, ko se o napakah v zdravstvu ni govorilo, so mimo, je zdravnike posvaril Ja Žurnal24 main
Razkrivamo. UKC ugotavlja, ali je bila operacija Ivana Zidarja dan pred sojenjem res urgentna.

Nadzor. Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je odredilo strokovni nadzor zaradi operacije Ivana Zidarja na ledveni hrbtenici na kliničnem oddelku za nevrologijo. "V njem bodo sodelovali neodvisni strokovnjaki. Pregledali bodo vso medicinsko dokumentacijo in ugotovili, ali je bil operativni poseg nujen in ali je šlo za preskakovanje čakalne vrste ali ne. Če se bodo ugotovile nepravilnosti, bodo sledili tudi ukrepi," pojasnjujejo v UKC Ljubljana.

Dežurni ga ni niti videl
Zidar je bil operiran 21. aprila. Operacija je potekala v večernih urah, naslednji dan pa bi se moral kot eden od obtožencev v zadevi Čista lopata pojaviti na ljubljanskem okrožnem sodišču. Kot navaja naš vir, bi morala biti operacija, glede na to, da so jo izvedli v času dežurne službe, urgentna, vendar indikacij za nujni operativni poseg ni bilo. Zidarja naj bi operiral eden od najboljših nevrokirurgov v Sloveniji, ki pa naj tistega dne sploh ne bi bil dežuren. Dežurni nevrokirurg, pristojen za obravnavo urgentnih stanj, naj Zidarja ne bi niti pregledal niti sprejel na oddelek.

Izločen iz postopka
To je bila druga Zidarjeva operacija na ledveni hrbtenici. Sredi februarja so ga operirali na ortopedski kliniki v Valdoltri. Nekaj dni pred drugo operacijo je sodni izvedenec medicinske stroke Boštjan Koritnik zatrdil, da je Zidar sposoben biti na sojenju. Tega pa na okrožno sodišče ni bilo niti v petek. Sojenje se sicer nadaljuje, Zidar pa je izločen iz postopka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.